Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει τη βραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 στο Πέτρινο κτήριο, στο Πολιτιστικό Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή).
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών και τιμήθηκε με το Βραβείο Σεναρίου για τους Ευθύμη Φιλίππου και Γιώργο Λάνθιμο.
Την ταινία θα προλογίσει η πρόεδρος της Λέσχης, Μ. Λεγάκη, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Είσοδος – εισφορά: 3 ευρώ.
Λίγα λόγια για την ταινία
Ένας επιτυχημένος καρδιοχειρουργός καλείται να πάρει μια πολύ σκληρή απόφαση, όταν η συμπεριφορά ενός αγοριού το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του.
Ο Γιώργος Λάνθιμος εμπνέεται από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και δημιουργεί ένα αριστουργηματικό φιλμ, χαρακτηριστικό του σινεμά που υπηρετεί ο παγκόσμιας αναγνώρισης κορυφαίος Έλληνας δημιουργός.
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου – Γιώργος Λάνθιμος.
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, ο πρόσφατα βραβευμένος ως ο καλύτερος Ευρωπαίος μοντέρ.
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλζικ, Αλίσια Σίλβερστοουν.

