Ο Πέτρος Μάρκαρης στη «Λέσχη των Μεταφραστών»
Πολιτισμός

Ο Πέτρος Μάρκαρης στη «Λέσχη των Μεταφραστών»

Ο κύκλος παρουσιάσεων της Λέσχης των Μεταφραστών «Όταν οι συγγραφείς μεταφράζουν» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου υποδέχεται τον γνωστό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων, αλλά και μεταφραστή Πέτρο Μάρκαρη τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30, στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η μεταφράστρια Ελένη Ζέρβα, ενώ αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσει ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς.

Ο Πέτρος Μάρκαρης έως το 1995 ήταν γνωστός ως μελετητής και μεταφραστής του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Γκαίτε και του Ναζίμ Χικμέτ, ως θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Άρχισε να γράφει αστυνομικό μυθιστόρημα στα 58 του χρόνια. Ο κεντρικός του ήρωας, αστυνόμος Κώστας Χαρίτος, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τον καθιέρωσε ως συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας. Για το συγγραφικό και μεταφραστικό του έργο βραβεύθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 20 χώρες. Στο τελευταίο του βιβλίο «Τριημερία και άλλα διηγήματα» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2015) ο συγγραφέας μας ξαφνιάζει με την τέχνη του και στη μικρή φόρμα.

Κεντρική Βιβλιοθήκη: Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6395335.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet