Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Γ. Τσεμπερόπουλος, στην Αγία Παρασκευή
Κινηματογράφος-Θέατρο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Γ. Τσεμπερόπουλος, στην Αγία Παρασκευή

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής ετοιμάζει αφιέρωμα στον γνωστό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Γιώργο Τσεμπερόπουλο την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30 στο Πέτρινο κτήριο στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή). Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του «Ο εχθρός μου» με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Μαυρομματάκη, παρόντος του σκηνοθέτη, των ηθοποιών Μαρίας Ζορμπά, Αριαάδνης Καβαλιέρου, Ηλία Μουλά και του μοντέρ Γιώργου Μαυροψαρίδη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος μάς… έδωσε, μεταξύ άλλων, ταινίες όπως «Ξαφνικός έρωτας» και «Άντε γειά» σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, το πρώτο οικολογικό ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, «Μέγαρα», μαζί με τον Σάκη Μανιάτη, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και είναι μέλος Δ.Σ. του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Greenpeace, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών/Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για την ταινία «Ο εχθρός μου»:

Βραβεία: Η ταινία έχει τιμηθεί με αρκετά διεθνή βραβεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού, μεταξύ αυτών δύο βραβεία Α΄ανδρικού ρόλου και Βραβεία «Ίρις» Ελληνικής Ακαδημία Κινηματογράφου για Σκηνοθεσία, Σενάριο & Μοντάζ.

Σύνοψη: Η λεηλασία του σπιτιού ενός ήσυχου και ιδεολόγου οικογενειάρχη από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία και θα τον φέρει αντιμέτωπο με το δυσκολότερο δίλημμα της ζωής του.

Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Κώστας Ανταλόπουλος, Νίκος Ντάλας, Γιάννης Νιάρρος, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Άννα Καλαϊτζίδου, Θάνος Γραμμένος, Tudor Chirila, Vesela Kazakova.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Τσεμπερόπουλου σε σενάριο του Γιάννη Τσίρου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Βαγγέλη Κατριτζιδάκη, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη, η μουσική του Άκη Δαούτη, σκηνικά Σ. Λάσκαρη και κοστούμια Χρ. Χαντζαρίδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet