Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Σκλάβοι στα δεσμά τους» στην Κιν/κή Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Σκλάβοι στα δεσμά τους» στην Κιν/κή Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσίασε χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στο «Πέτρινο» του Πολιτιστικού Πάρκου «Στ. Κώτσης», τη βραβευμένη ταινία του Τώνη Λυκουρέση «Σκλάβοι στα δεσμά τους» παρουσία του σκηνοθέτη.

Εκ μέρους της Κινηματογραφικής Λέσχης, η κα Μιρέλλα Α. Λεγάκη παρουσίασε τον σκηνοθέτη και αναπληρωτή πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τώνη Λυκουρέση, ενώ, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) για την παραχώρηση του χώρου προβολών και κάλεσε τον δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, να υποδεχθεί τον προσκεκλημένο με σύντομο χαιρετισμό, λόγω εγνωσμένης άμεσης αναχώρησής του.

Ο κ. Τ. Λυκουρέσης στην αντιφώνησή του κήρυξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, ο οποίος έφυγε χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, από τη ζωή, κι αμέσως μετά, αφού ευχαρίστησε την Κινηματογραφική Λέσχη για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης της κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμπαράσταση από πλευράς της δημοτικής Αρχής.

Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας και τη σκηνοθέτη Βίκυ Πεζίρη, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής. Η κα Πεζίρη αναφέρθηκε τόσο στο ακαδημαϊκό έργο, όσο και στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη και υπέβαλε ερωτήσεις.

Ακολούθησε μακρά κι ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, με αξιόλογες ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Η βραδιά έκλεισε με την αναφορά του σκηνοθέτη στη νέα του ταινία που γυρίζεται τώρα και την ευχή των μελών της Λέσχης να την παρακολουθήσουν σύντομα στην Αγία Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet