Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Σαλός Θεού, ο μυστικός Μίκης»
Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Σαλός Θεού, ο μυστικός Μίκης»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού, ο μυστικός Μίκης», με πρωτοβουλία του πρ. δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής. Η εκδήλωση, η οποία σημείωσε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής, το βιβλιοπωλείο «Επίκαιρα» και τις εκδόσεις «Πατάκη».

Τελικά, το αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου στάθηκε μικρό για να χωρέσει τους δημότες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την αναφορά στο έργο του Μίμη Ανδρουλάκη και τη μουσική παρουσίαση μέρους του έργου του μεγάλου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Για το βιβλίο μίλησαν:

  • η πιανίστρια του Μ. Θεοδωράκη – καθηγήτρια μουσικής Τατιάνα Παπαγεωργίου,
  • ο γνωστός δημοφιλής τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος,
  • η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλεξάνδρα Σαγρή,
  • ο πρόεδρος των Κρητών Αδαμάντιος Κρασανάκης,
  • ο συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης
  • και ο πρ. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά σε ιστορικά και βιογραφικά γεγονότα, εκτός από την ανάλυση του πονήματος.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα πολιτικά και στα τοπικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα υπογράμμισε οτι «η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο αποτελεί το αντίδοτο στην ένδεια στελεχών που καλούνται να υπηρετήσουν από τη θέση του δημοτικού συμβούλου τον Δήμο».

Το άρτιο μουσικό πρόγραμμα ενέπνευσε ενθουσιασμό στο κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες: Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο) και Μπάμπη Τσέρτο, Σουσάνα Τριφιάτη και Ελευθερία Βλάση στο τραγούδι.

Μεταξύ των πολλών πολιτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο τ. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος.

Παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημ. Κονταξής, ο π. αντιδήμαρχος & νυν δημ. σύμβουλος Κώστας Κρητικίδης, ο πολιτευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρόεδρος της ΚΑΠ και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κανελάκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιάννης Γουργούλης, Πωλέτα Πολίτη, Καίτη Μοσχονά, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Τίμος Κωστόπουλος, Ιωάννα Κουτσουρά, από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού ο πρόεδρος Π. Πανουτσακόπουλος, ο π. πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης, ο Λουκάς Ασημάκης, ο πρόεδρος των «Χοροταξιδευτών» Μάκης Βαλιλής, ο γυμνασιάρχης Θανάσης Αθανασίου, η συγγραφέας – ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα, η πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου, Στέλλα Τζανίνη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Αγίων Αναργύρων Πευκακίων, Γιάννης Αρβανιτάκης. Τα μέλη του Δ.Σ. των Κρητών Κατ. Θεοδωράκη, Μανώλης Καλλονάκης, Γιάννης Νικολουδάκης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet