«Ποδαρικό» στο 2020 για την Κιν/φική Λέσχη Αγ. Παρασκευής με το «Ταξί στην Τεχεράνη»
Πολιτισμός

«Ποδαρικό» στο 2020 για την Κιν/φική Λέσχη Αγ. Παρασκευής με το «Ταξί στην Τεχεράνη»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής αρχίζει τις προβολές της νέας χρονιάς με ένα δείγμα του σύγχρονου ιρανικού κινηματογράφου και προσκαλεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 7.30μ.μ., στην προβολή της ταινίας του Τζαφάρ Παναχί «Ταξί στην Τεχεράνη».

Η προβολή θα γίνει στο θέατρο του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής, οδός Δερβενακίων και Σ. Καράγιωργα, στο Κοντόπευκο Αγ.Παρασκευής.

Για την ταινία και τον σκηνοθέτη υπάρχει μία ιστορία:

Το 2010 το ιρανικό καθεστώς απαγορεύει στον Τζαφάρ Παναχί τη σκηνοθεσία ταινιών, την έξοδο από τη χώρα και την επαφή με τον Τύπο για 20 χρόνια! Όμως εκείνος, πιστός στις αξίες και τις αρχές του, συνεχίζει με συγκινητική μεθοδικότητα να υπηρετεί την Έβδομη Τέχνη. Στην τελευταία του δημιουργία «Ταξί στην Τεχεράνη» (Taxi – 2015) ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης υποδύεται έναν οδηγό ταξί και κινηματογραφεί τις συνομιλίες του με επιβάτες, καθώς και με μέλη της οικογένειάς του.

Φίλοι του σκηνοθέτη κατάφεραν να βγάλουν την ταινία έξω από τη χώρα και να την υποβάλουν στο 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος-εισφορά 3 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet