Πρόγραμμα προβολών 16-24/7 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγ. Παρασκευής
Κινηματογράφος-Θέατρο

Πρόγραμμα προβολών 16-24/7 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγ. Παρασκευής

Συνεχίζονται την εβδομάδα 16-24 Ιουλίου 2019 οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος».

Ο κινηματογράφος λειτουργεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα προβολών της εβδομάδας έχει ως εξής:

Πέμπτη 18/7 – Παρασκευή 19/7:

21:00 «Πόθος». Ισραηλινή ταινία 2017, σκηνοθεσία Σάβι Γκαμπιζόν με τους: Σάι Αβίβι, Άσι Λέβι, Νέτα Ρίσκιν. Συναντώντας μια παλιά του ερωμένη, που είχε να δει 20 χρόνια, ο Άριελ, ένας ευκατάστατος και μοναχικός μεσήλικος, μαθαίνει πως εκείνη ήταν έγκυος όταν χώρισαν, αλλά ο 19χρονος γιος τους σκοτώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δυστύχημα. Εμβρόντητος όσο και αμήχανος, θα αρχίσει να αναζητά λεπτομέρειες για τη ζωή του άγνωστου παιδιού του.
23:00 «Πόθος».  

Σάββατο 20/7 – Κυριακή 21/7:

21:00 «Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων». Ιταλο-γαλλική ταινία 2018, σκηνοθεσία Κλαούντιο Πόλι. Οι περιπέτειες των έργων τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
23:00 «Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων».

Δευτέρα 22/7 – Τρίτη 23/7:

21:00 «Ο Λούης και οι Εξωγήινοι». Αnimation 2018. Γερμανοδανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Κριστόφ Λόουενσταϊν, Βόλφγκανγκ Λόουενσταϊν. Ένα 11χρονο αγόρι γίνεται φίλος με τρεις σκανταλιάρηδες εξωγήινους που προσγειώνονται μυστικά  στον πλανήτη  μας. Γερμανο-δανέζικο animation πάνω στην αναζήτηση της οικογένειας, στην οποία όλοι θέλουμε να ανήκουμε. Πιο επιτυχημένο ως κωμωδία παρεξηγήσεων παρά ως ανήλικη περιπέτεια. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.
23:00 «Ορφέας». Κλασική ασπρόμαυρη ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Κοκτώ, με τους: Ζαν Μαρέ, Φρανσουά Περιέ κ.ά. Ο Ζαν Κοκτό μεταφέρει τον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα στην εποχή του 1950. Ο Ορφέας, διάσημος ποιητής της εποχής του και παντρεμένος με την Ευρυδίκη, αποφασίζει να την ακολουθήσει στον θάνατο όταν εκείνη φεύγει από τη ζωή. Εκεί, στον άλλο κόσμο, καταφέρνει να έρθει σε διακανονισμό με τον θάνατο και να του επιτραπεί να φέρει την Ευρυδίκη πίσω στη ζωή με τον όρο να μη γυρίσει να την κοιτάξει καθόλου. Εκείνος δεν καταφέρνει να τηρήσει τον όρο, την κοιτάζει και η Ευρυδίκη πεθαίνει οριστικά αυτή τη φορά. Ο Ορφέας κυνηγημένος από τις Μαινάδες, την ακολουθεί κι αυτός στον θάνατο.  

Τετάρτη 24/7:

21:00 «Holy boom». Ελλάδα  2018, σκηνοθεσία Μαρία Λάφη, με τους: Νένα Μεντή, Λούλι Μπίτρι, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Σαμουήλ Ακίνολα, Σπύρο Μπαλλεστέρο. Η ταινία χαρτογραφεί με πρωτότυπο τρόπο την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας και με επίκεντρο τρεις διαφορετικές ιστορίες, που διαδραματίζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα σε μια αθηναϊκή γειτονιά, αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο της διπλανής πόρτας και τα «τραύματα» των εχθροπραξιών. Παρούσα στην προβολή η σκηνοθέτρια Μαρία Λάφη και συντελεστές, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet