Συγκινητική εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας
Πολιτισμός

Συγκινητική εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, η εκδήλωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τα 71 χρόνια απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος είπε ότι η ιδέα για την εκδήλωση προέκυψε από τη διοργάνωση αντίστοιχων από την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθήνας, τα υπουργεία  και την ΕΡΤ και σημείωσε ότι ο Δήμος θα κάνει αφιερώματα για σημαντικές επετείους ώστε σοβαρά, υπεύθυνα και αντικειμενικά, παρά τις όποιες διαφορές απόψεων, να μαθαίνουμε  την ιστορία μας.

Στη συνέχεια η ιστορικός Βασιλική Λάζου, Δρ. του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην ομιλία της με θέμα «Η απελευθέρωση της Αθήνας: Προσδοκίες και πραγματικότητα» είπε ότι γιορτάζεται η  επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας μετά από 70 χρόνια και αναφέρθηκε σε γεγονότα της κατοχής και στις  συνέπειές τους για την Ελλάδα, στην αντίσταση των Ελλήνων, σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις (ΕΑΜ, ΕΔΕΣ κ.ά.) και τη συμμετοχή τους ανά περιοχή, όπως και στα γεγονότα των 53 ημερών της  απελευθέρωσης μέχρι τα Δεκεμβριανά.

Ακολούθησε η  προβολή του Ντοκιμαντέρ του Φιλοπ. Φίνου  «Η απελευθέρωση της Αθήνας».

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη, απέδωσε μοναδικά, στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης, αντιφασιστικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζαχ. Σώκος και παρακολούθησε πολύς κόσμος παραβρέθηκαν ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής  Κώστας Κατσίκης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Κ. Χατζηανδρέου, οι δημ. σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Χρυσ. Κολώνια, Γ. Λογοθέτης, Σωτ. Παπαμιχαήλ και Ε. Καψοκεφάλου, οι πρ. δημ. σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς και Σπ. Παπασπύρος, ο Θ. Μπριάνης από τον Σύλλογο Εφέδρων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet