Συγκινητική η εκδήλωση για τον Κ. Παπαγιώργη στην Αγ. Παρασκευή
Πολιτισμός

Συγκινητική η εκδήλωση για τον Κ. Παπαγιώργη στην Αγ. Παρασκευή

Ακριβώς έναν χρόνο από τον θάνατο του συγγραφέα Κωστή Παπαγιώργη, την  Παρασκευή 20 Μαρτίου, φίλοι που τον αγάπησαν συναντήθηκαν σε μια συγκινητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγία Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής. Μίλησαν για τον ίδιο και το έργο του, θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν και τραγούδησαν τραγούδια που αγαπούσε προσπαθώντας να γεμίσουν το κενό της απουσίας του.

Για τον φίλο, τον άνθρωπο, τον συγγραφέα μίλησαν, κατά σειρά, με ιδιαίτερη συγκίνηση ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Τάσης Παπαϊωάννου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς.  Οι φίλοι του Ορφέας Περίδης και Νίκος Ξυδάκης, μουσικοί,  που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, μίλησαν μέσω βίντεο. Αποσπάσματα από το έργο του διάβασε η Όλια Λαζαρίδου, ηθοποιός.

Στο τέλος όλοι οι παρόντες τραγούδησαν μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά αγαπημένα τραγούδια του Κωστή Παπαγιώργη.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος  Ζαχαρίας Σώκος, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής Γεράσιμος Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Ελισάβετ Πετσατώδη και Σπύρος Παπαγεωργίου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων, πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης κ.ά.

Ο Κωστής Παπαγιώργης «υπάρχει στην καρδιά μας και ακόμα βαθύτερα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος σχετικά με την εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet