Φυσάει Κόντρα: Παραίτηση από το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και καταγγελίες
Αθλητισμός

Φυσάει Κόντρα: Παραίτηση από το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και καταγγελίες

Παραιτείται οριστικώς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, η οποία καταγγέλλει «φίμωση και διαστρέβλωση» των θέσεων και διεκδικήσεών της.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Εμείς, η δημοτική παρέμβαση «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή», με συλλογική απόφαση που λάβαμε μετά από ιδιαίτερη περίσκεψη, αποφασίσαμε την οριστική αποχώρησή μας από το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ. Με λύπη μας λάβαμε μια τέτοια απόφαση, αφού είναι γνωστό ότι με βάση τη πολιτική μας αντίληψη πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα πεδία παρέμβασης που έχουμε στη διάθεσή μας, εξωθεσμικά και θεσμικά, αρκεί όμως η παρέμβασή μας στο κάθε ένα από τα πεδία αυτά να είναι, έστω και στο ελάχιστο, χρήσιμη και ωφέλιμη για τη συλλογική πάλη του λαού της Αγίας Παρασκευής για ζωή με αξιοπρέπεια.

Αυτό όμως που διαπιστώσαμε από τη συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ δεν συμβαίνει ούτε στο ελάχιστο. Δεν συμβαίνει, γιατί, όπως έχουμε αναλυτικά περιγράψει σε παλαιότερες ανακοινώσεις και καταγγελίες μας, πολλές εκ των οποίων μάλιστα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας αφού τα φίλα προσκείμενα στη δημοτική αρχή ΜΜΕ αρνήθηκαν τη δημοσίευσή τους, ο τρόπος με τον οποίον διοικείται το συγκεκριμένο συλλογικό όργανο είναι ανοιχτά αυταρχικός, αντιδημοκρατικός και κατ΄ εξακολούθηση προβαίνει σε συγκεκριμένες μεθοδεύσεις ούτως ώστε να αποκλείσει κατ΄ ουσίαν την παρέμβαση του «Φυσάει Κόντρα» και τη δημόσια έκφραση και κατάθεση των θέσεών του. Δεν θα επαναλάβουμε τα μύρια όσα έχουν συμβεί τους προηγούμενους μήνες, που περιελάμβαναν δήθεν αποφάσεις Δ.Σ. που δεν πέρασαν ποτέ από Δ.Σ., επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα χαράματα και απειλές και πολλά ακόμα θλιβερά, θα αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα περιστατικά:

  • Στην έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη την Παρασκευή 17/4/2015, ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς στις 13:45 της ίδιας ημέρας για συνεδρίαση που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 14:30, δηλαδή μόλις 45 λεπτά πριν!!! Βεβαίως, αυτό είναι παράνομο, αφού ο νόμος επιβάλλει η ειδοποίηση να γίνεται πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Η επίκληση του κατεπείγοντος είναι κατά τη γνώμη μας προσχηματική, αφού το «κατεπείγον» ζήτημα ήταν η κάλυψη των εξόδων της ομάδας Βόλεϊ Παίδων της ΑΕΑΠ για τη μετάβαση και διαμονή στο Βραχάτι, όπου έλαβαν μέρος στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, θέμα το οποίο ήταν γνωστό στη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ από τις 8/4/2015, οπότε και η ομάδα μας πήρε την πρόκριση. Σημειωτέον ότι, ακόμα και στις έκτακτες συνεδριάσεις, οι προσκλήσεις με τη μέρα, την ώρα, τον τόπο της συνεδρίασης, καθώς και τα θέματα ημερήσιας διάταξης, αποστέλλονται στους συμβούλους γραπτά, πράγμα που εδώ δεν συνέβη, έστω και την προηγουμένη της συνεδρίασης.
  • Στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2015, ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα για παραπάνω από μία ώρα, συστηματικά αγνοούταν η παρουσία του, δεν του δινόταν ο λόγος, δεν εκφωνούταν το όνομά του για να ψηφίσει στις ψηφοφορίες, ενώ διεγράφη και από τα πρακτικά της συνεδρίασης η καταχώριση ότι προσήλθε. Η δικαιολογία που μας δόθηκε για την πρωτόγνωρη αυτή συμπεριφορά, ότι δήθεν αυτό συνέβη επειδή η αναπληρωματική του εκπροσώπου μας, η οποία βρισκόταν από πριν στη συνεδρίαση, δεν διέκοψε τη συνεδρίαση για να ζητήσει τον λόγο και να ανακοινώσει η ίδια ότι αποχωρεί υπέρ αυτού τον οποίον αναπληρώνει(!!!) είναι εντελώς ανυπόστατη. Ελάχιστα να γνωρίζει κάποιος από λειτουργία συλλογικών οργάνων το κατανοεί.
  • Στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου 2015, η πρόσκληση απεστάλη στους συμβούλους μόλις μία μέρα πριν και το πρόσχημα του κατεπείγοντος ήταν ότι έπρεπε το Δ.Σ. να αποφανθεί για αιτήματα τα οποία είχαν υποβληθεί στον Οργανισμό 20/4, 4 και 5/5 αντίστοιχα. Θα μπορούσαν λοιπόν άμεσα, στις 5/5 να το είχαν συγκαλέσει το Δ.Σ. και όχι στις 7/5.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και όλα όσα είχαν συμβεί παλαιότερα συνιστούν για εμάς μεθοδεύσεις, συνιστούν στην πράξη αποκλεισμό της συμμετοχής του «Φυσάει Κόντρα» στις συνεδριάσεις, φίμωση και διαστρέβλωση, με τη βοήθεια και τοπικών ΜΜΕ, των θέσεων και των διεκδικήσεών του. Ως εκ τούτου αποφασίσαμε ότι δεν έχει πια κανένα νόημα η συμμετοχή σε ένα Δ.Σ. στο οποίο συστηματικά σαμποτάρεται η συλλογική λειτουργία και ισότιμη συμμετοχή και έκφραση θέσης όλων των μελών του. Προτιμούμε να επενδύσουμε τον ούτως ή άλλως περιορισμένο χρόνο μας, σε ουσιωδέστερα πράγματα για τον λαό της Αγίας Παρασκευής, δηλαδή στο κίνημα, στις μαζικές και συλλογικές διεκδικήσεις και στην πάλη για καλυτέρευση της ζωής μας. Εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να πάψει η παρέμβασή μας και οι δημόσιες δράσεις μας και για τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΔΑΠ, ακόμα πιο έντονη τώρα, αφού θα είμαστε απαλλαγμένοι από το βαρίδι της φίμωσης και της διαστρέβλωσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω και το γεγονός της χθεσινής παραίτησης της γραμματέως του Δ.Σ. και επί πολλά χρόνια υπαλλήλου του ΠΑΟΔΑΠ, Νάνσυς Ρουμανά. Δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς είναι οι λόγοι της παραίτησής της, καθόλου όμως δεν θα μας εκπλήξει αν και αυτοί σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίον διοικείται ο Οργανισμός.

Κλείνοντας, τονίζουμε και πάλι ότι η αποχώρηση του «Φυσάει Κόντρα» από το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ είναι συλλογική. Δεν παραιτήθηκε δηλαδή μόνο ο μέχρι τώρα εκπρόσωπός μας. Θα τον ακολουθήσει και η αναπληρωματική του και στη συνέχεια δεν θα τοποθετήσουμε άλλον/ην εκπρόσωπο.

Επίσης, επειδή στο παρελθόν σκόπιμα παρουσιάστηκαν οι καταγγελίες μας ως προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, διαμηνύουμε ξεκάθαρα ότι δεν επιτιθέμεθα προσωπικά σε κανέναν. Θεωρούμε ότι αυτή η κουλτούρα διοίκησης απηχεί συνολικά την αντίληψη της δημοτικής αρχής για το τι σημαίνει δημοκρατική λειτουργία συλλογικών οργάνων, αντίληψη την οποία στηρίζει ανεπιφύλακτα τόσο η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος έχει ρητά παράσχει πλήρη κάλυψη σε αυτήν. Επομένως το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν εμμένουμε και στο αίτημά μας για παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ ο οποίος, λόγω της θέσης του, φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο πολιτικής ευθύνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet