Μάγεψαν το κοινό «Συμφωνικό Πανηγύρι» & «Kubara Project»
Πολιτισμός

Μάγεψαν το κοινό «Συμφωνικό Πανηγύρι» & «Kubara Project»

Με τους String Demons και τη Μάρθα Φριντζήλα συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στον κατάμεστο από κόσμο κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, η  πολιτιστική – μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η ΕΡΤ, με ελεύθερη είσοδο.

Οι String Demons («Δαίμονες των Εγχόρδων») Κωνσταντίνος Μπουντούνης, βιολοντσέλο και Λυδία Μπουντούνη, βιολί, παρουσίασαν το «Συμφωνικό Πανηγύρι» τους.  Στα δάχτυλα τους τα δοξάρια πήραν φωτιά και μάγεψαν το κοινό. Με μοναδικό τρόπο, ρυθμό και τρέλα συμφιλίωσαν την κλασική μουσική με το heavy metal και την παραδοσιακή/λαϊκή με το rock.

Στη συνέχεια, η Μάρθα Φριντζήλα με την παρέα της παρουσίασαν το Kubara Project, μια μουσική παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τραγούδια Ελλήνων και ξένων δημιουργών και προσωπικές ιστορίες για την αγάπη, τη φιλία, τη μοναξιά και τον έρωτα. Με αυθορμητισμό και ζεστασιά η εξαιρετική  ερμηνεύτρια και οι δεξιοτέχνες μουσικοί δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα που παρέσυρε τον κόσμο σε ένα εξαίσιο μουσικό ταξίδι στο χρόνο. Στη σκηνή μαζί με τη Μάρθα Φριντζήλα ανέβηκαν οι Βασίλης Μαντζούκης -τύμπανα, κρουστά, κιθάρα, Αντώνης Μαράτος -μπάσο, ούτι, Κώστας Νικολόπουλος –κιθάρες, λαούτο, Παναγιώτης Τσεβάς -πιάνο, ακορντεόν, Φώτης Σιώτας –βιολί, Νεκταρίλλια Τσομπάνογλου –τραγούδι και Βασίλης Μηλιώνης –τραγούδι.

Το «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή» συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 20:30, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που υποδέχεται τον πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που γεννά εικόνες και συναισθήματα με μελωδίες απ΄ όλο το δισκογραφικό έργο του λυρικού συνθέτη. Συμμετέχουν οι σολίστες: Haig Yazdjian (ούτι & φωνή), Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο) και Πέτρος Κούρτης (κρουστά).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet