Ο Θανάσης στη χώρα… του Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

Ο Θανάσης στη χώρα… του Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής

Με ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο ξεκινά τη λειτουργία του, στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου «Στ. Κώτσης» (πρ. Στρατόπεδο Σπυρούδη – είσοδος από την οδό Σπάρτης), ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος του Δήμου Αγίας Παρασκευής που έχει το όνομα του αξέχαστου ηθοποιού, ο οποίος ήταν κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες:

«O Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας»

Σάββατο 23 Ιουλίου (21:00-23:00 και 23:00-01:00) και Κυριακή 24 Ιουλίου (21:00-23:00).

Κωμωδία του 1976 σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη.

Στο πρώτο μέρος ο χώρος ενός τσίρκου στη μεταξική περίοδο παίρνει διαστάσεις ολόκληρου του τότε κοινωνικού χώρου, με τις κωμικές και επικίνδυνες φάτσες των ανθρώπων της μεταξικής ασφάλειας. Το δεύτερο μέρος γεμάτο απρόοπτα που παγώνουν το γέλιο στα χείλη, όταν ο θεατής συνειδητοποιήσει ότι αναφέρονται στην Απριλιανή επταετία.

«Δικτάτωρ καλεί Θανάση»

Κυριακή 24 Ιουλίου (23:00-01:00) και Δευτέρα 25 Ιουλίου (21:00-23:00).

Κωμωδία του 1973 σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη.

Ένας φιλόδοξος φωτογράφος, που προσπαθεί να πιάσει δουλειά σε κάποιο περιοδικό αλλά συνεχώς του κλείνουν την πόρτα, κατορθώνει όχι απλώς να φωτογραφίσει έναν ετοιμοθάνατο εξόριστο δικτάτορα, αλλά να πάρει από αυτόν και τον κωδικό του τραπεζικού λογαριασμού του στην Ελβετία. Βρίσκεται λοιπόν κυνηγημένος τόσο από τα παιδιά του δικτάτορα όσο και από μια επικίνδυνη συμμορία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet