Πρόγραμμα Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» 30/7 – 2/8
Πολιτισμός

Πρόγραμμα Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» 30/7 – 2/8

Οι ταινίες «Pride» και η «Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη», καθώς και η παιδική ταινία «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων» θα προβληθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» από το Σάββατο 30 Ιουλίου έως την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016.

Συγκεκριμένα:

«Pride»

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου 2016.

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00.

Τη σκηνοθεσία της έγχρωμης αγγλικής κωμωδίας, παραγωγής 2014 και διάρκειας 119΄, υπογράφει ο Μάθιου Γουόρτσας και πρωταγωνιστούν οι Μπιλ Νάι, Ιμέλντα ΣτάντονΝτόμινικ ΓουέστΠάντι Κονσιντάιν.

Η πιο δυναμικά πολιτικοποιημένη ταινία των τελευταίων χρόνων, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από το πρόσφατο παρελθόν. Το «Pride» υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά με κοινούς σκοπούς: τη δύναμη της αγάπης και την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

Στο πνεύμα των ταινιών «Billy Elliott» και «Άντρες έτοιμοι για όλα», το «Piide» δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα θεατή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton («Το Μυστικό της Vera Drake», «Χάρυ Πότερ») και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy («Πειρατές της Καραϊβικής», «Αγάπη είναι…»). Μαζί τους παίζει και ο Andrew Scott (από το τηλεοπτικό «Sherlock») που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond.

«Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων»

Δευτέρα 1η και Τρίτη 2 Αυγούστου 2016.

Ώρα προβολής: 21:00.

Έγχρωμη παιδική ταινία animation, ιαπωνικής παραγωγής έτους 2001 και διάρκειας 125΄. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χαγιάο Μιγιαζάκι και πρωταγωνιστεί ο Τζέραρντ Μπάτλερ.

Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η δεκάχρονη Τσιχίρο Όγκινο και οι γονείς της μετακομίζουν με το αυτοκίνητο στο νέο τους σπίτι. Ο πατέρας της όμως παίρνει μια λάθος στροφή και έτσι καταλήγουν έξω από ένα τούνελ. Από περιέργεια οι γονείς της αποφασίζουν να δουν που οδηγεί. Καταλήγουν σε μια έρημη πόλη γεμάτη εστιατόρια, η οποία φαίνεται τελικά ότι είναι ένας κόσμος όπου κυριαρχεί η μαγεία. Παράλληλα, η κόρη τους περνά μια γέφυρα και ανακαλύπτει μια επιχείρηση εξαιρετικών λουτρών, όπου ένα νεαρό αγόρι, ο Χακού, την προειδοποιεί να φύγει πριν το επικείμενο ηλιοβασίλεμα. Προσπαθεί να φύγει από την πόλη, αλλά το σημείο απ΄ όπου ήρθε έχει εξαφανιστεί και βυθιστεί στη θάλασσα.

Η ταινία αποτελεί την πιο γνωστή ταινία του Ιάπωνα δημιουργού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μετρ του animation. Συνδυάζοντας έντονες εικόνες, ξεκαρδιστικές αλλά και λυπητερές καταστάσεις, με μουσική συνοδεία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκιο, ο θεατής ταξιδεύει σε ένα φανταστικό κόσμο. Εκεί, τα μηνύματα που θέλει να περάσει η ταινία, μεταξύ των οποίων το ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωση, η κατάσταση της σύγχρονης κοινωνίας και η οικολογική συνείδηση παρουσιάζονται με ευχάριστο και ευκολονόητο τρόπο.

«Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη»

Δευτέρα 1η και Τρίτη 2 Αυγούστου 2016.

Ώρα προβολής 23:00

Σινεφίλ, ασπρόμαυρη, αμερικανική ταινία, παραγωγής 1938, διάρκεια 102΄. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάουαρντ Χοκς και πρωταγωνιστούν οι Κάθριν ΧέπμπορνΚάρι Γκραντ και Τσαρλς Ραγκλς.

Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ είναι ένας λίγο «φευγάτος» παλαιοντολόγος που προσπαθεί επί τέσσερα χρόνια να συναρμολογήσει τον σκελετό ενός βροντόσαυρου, και μόλις βρήκε το τελευταίο… κόκαλο. Την παραμονή του γάμου του έχει ένα κρίσιμο ραντεβού με μια πλούσια κυρία ελπίζοντας σε μια χορηγία ώστε να ολοκληρώσει το έργο του. Εκεί όμως θα γνωρίσει τυχαία τη νεαρή Σούζαν Βανς… Δυστυχώς για εκείνον τον έχει βάλει στο μάτι – αυτή και η λεοπάρδαλή της. Χωρίς τη θέλησή του, ο καθηγητής μπλέκεται σε ένα ταξίδι στο Κονέκτικατ για να τακτοποιήσει τα ζητήματα της λεοπάρδαλης, ενώ «χάθηκε» και το κόκκαλο του βροντόσαυρου. Εκεί τον περιμένουν ακόμη περισσότεροι μπελάδες με την πλούσια θεία, το σκύλο που χώνει τη μύτη του παντού και την αστυνομία, ενώ μάλλον δεν θα προλάβει τον γάμο του…

Πληροφορίες

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»: Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6016626, 210 6002223 (ΠΑΟΔΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet