«Ο μεγάλος ύπνος» & «Η καινούργια φιλενάδα» στον Κιν/φο «Θ. Βέγγος»
Πολιτισμός

«Ο μεγάλος ύπνος» & «Η καινούργια φιλενάδα» στον Κιν/φο «Θ. Βέγγος»

Οι ταινίες «Ο μεγάλος ύπνος» και «Η καινούργια φιλενάδα» θα προβληθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» από την Τετάρτη 3 έως την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.

«Ο μεγάλος ύπνος»

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00.

Αμερικάνικη, ασπρόμαυρη, σινεφίλ ταινία, παραγωγής 1946 και διάρκειας 114΄.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάουαρντ Χοκς και πρωταγωνιστούν οι Χάμφρεϊ ΜπόγκαρτΛορίν Μπακόλ και Μάρθα Βίκερς.

Ο Μάρλοου προσλαμβάνεται από τον εκατομμυριούχο στρατηγό Στέρνγουντ για να τον απαλλάξει από κάποιον εκβιαστή. Η μικρή του κόρη βρίσκεται μονίμως μπλεγμένη κι αυτό αποτελεί πάντα πρόσφορο έδαφος για εκβιασμούς εις βάρος της οικογένειας. Η μεγάλη του κόρη από την άλλη προσπαθεί κι αυτή να προφυλάσσει την οικογένεια όσο και τον πατέρα της από δυσάρεστες ειδήσεις, οπότε δίνει στον Μάρλοου να καταλάβει πως θα είναι ενεργή στην πορεία του προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο «Μεγάλος Ύπνος» είναι από τις σπουδαιότερες ταινίες του 20ού αιώνα γιατί υπηρετεί μοναδικά το είδος του νουάρ μιας και η τριπλέτα συγγραφέα (Τσάντλερ), σκηνοθέτη (Χοκς) και πρωταγωνιστή (Μπόγκαρτ) δίνει τον καλύτερο της εαυτό.

«Η καινούργια φιλενάδα»

Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ώρες προβολή: 21:00 και 23:00.

Γαλλική, έγχρωμη, δραματική ταινία παραγωγής 2014 και διάρκειας 105΄.

Σκηνοθετεί ο Φρανσουά Οζόν και πρωταγωνιστούν οι Ρομέν Ντιρίς, Αναΐς Ντεμουστιέ και Ραφαέλ Περσονάζ.

Μετά τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλερ προσπαθεί να συμπαρασταθεί στον άντρα της τελευταίας Νταβίντ, ο οποίος κρύβει ένα μυστικό που αρχικά θα τη σοκάρει, αλλά σταδιακά θα αρχίσει να τη γοητεύει επικίνδυνα. Αλμοδοβαρικό παιχνίδι σεξουαλικών ταυτοτήτων βασισμένο σε διήγημα της Ρουθ Ρέντελ και σκηνοθετημένο κομψά από έναν λιτό και συγκροτημένο Φρανσουά Οζόν.

Πληροφορίες

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»: Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6016626, 210 6002223 (ΠΑΟΔΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet