Το Ουζερί Τσιτσάνης… ανοίγει στον κήπο της Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

Το Ουζερί Τσιτσάνης… ανοίγει στον κήπο της Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» προβάλλεται σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού Πολιτιστικές Συναντήσεις «Αλέκος Κοντόπουλος».

Η ιδέα ξεκίνησε στο μυαλό του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη από τότε που διάβασε το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Όπως λέει ο ίδιος: «Ήταν ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχει πέσει στα χέρια μου και είπα ότι αυτό πρέπει να γίνει ταινία. Με τράβηξε η ουσία του βιβλίου. Το γεγονός ότι μέσω μιας ερωτικής ιστορίας και ενός μεγάλου λαϊκού συνθέτη, του Βασίλη Τσιτσάνη, μπορούσαμε να καταδείξουμε τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων και την πραγματική φύση του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού σε κάθε του μορφή».

Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα μιλήσει για την ταινία.

Έγχρωμη δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής έτους 2015 και διάρκειας 116΄ σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Πρωταγωνιστούν οι: Αντρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου.

Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Ώρα έναρξης: 21:00.

Κήπος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Αλέκος Κοντόπουλος»: Κοντοπούλου 13.

Είσοδος ελεύθερη.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε λογοτεχνικές συναντήσεις, μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις.

Σε όλη τη διάρκεια των «Πολιτιστικών Συναντήσεων Αλέκος Κοντόπουλος», το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα είναι ανοιχτό από τις 19:00 έως τις 21:00, με οργανωμένες ξεναγήσεις για τους ενδιαφερόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet