Χριστούγεννα με τους «Κορύβαντες»
Πολιτισμός

Χριστούγεννα με τους «Κορύβαντες»

Φέτος οι «Κορύβαντες» τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την περιοχή της Θεσσαλίας, τόσο εντός των ορίων της Αγίας Παρασκευής, όσο και εκτός.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε στον Κολωνό στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπου τραγούδησε κάλαντα από όλο το Δωδεκαήμερο και χόρεψε χορούς από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, φορώντας παραδοσιακές φορεσίες από την περιοχή. Οι υπεύθυνοι καθώς και τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, υποδέχτηκαν τα μέλη του Συλλόγου με ιδιαίτερη χαρά και τραγούδησαν μαζί τους τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το νησί της Χίου, που ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος βρέθηκε στο γηροκομείο της Μητρόπολης της Αγίας Παρασκευής, δίνοντας έτσι μία νότα χαράς και μεταφέροντας το κλίμα των Χριστουγέννων.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, ο Σύλλογος επισκέφθηκε την Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία», όπου μαζί με τις ευχές για καλά Χριστούγεννα και χαρούμενο το νέο έτος παρέδωσε όλα τα προϊόντα που συνέλεξε με τη βοήθεια των μελών του.

Χθες, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Σύλλογος τραγούδησε τα κάλαντα στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής. Με αφετηρία την αίθουσα του, στην οδό Λαγκαδά 33- Κοντόπευκο, αρχικά τα μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν τα καταστήματα της γειτονιάς τους. Έπειτα, επισκέφθηκαν το δημαρχείο και «καλάντισαν» στα επίσημα πρόσωπα της πόλης. Τέλος, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, τραγουδώντας σε ολόκληρη την Αγίου Ιωάννου με τη συνοδεία του κλαρίνου και του λαούτου τους, τα μέλη του Συλλόγου μετέφεραν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες ευχές τους.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του εύχεται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα σε όλους και να υποδεχτούμε το 2016 με χαρά και υγεία!!! Ραντεβού στις 7 Ιανουαρίου, που ξεκινούν και πάλι οι δραστηριότητές του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet