«ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ» από τον Σύλλογο Αρκάδων Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

«ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ» από τον Σύλλογο Αρκάδων Αγίας Παρασκευής

O Σύλλογος Αγίας Παρασκευής «Θ. Κολοκοτρώνης» παρουσιάζει την  ταινία «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ», του Φίλιππου Κουτσαφτή, (Παραγωγή 2015 -Διάρκεια 90΄ – Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ., στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής  (Λυκούργου και Αρτέμωνο,ς Αγία Παρασκευή – τηλ. 6945 303572).

Θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαφτής που θα προλογίσει την ταινία και θα συζητήσει με τους θεατές μετά την προβολή.

Είσοδος ελεύθερη

Δυο λόγια για την ταινία «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ»

Η ταινία  «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή μάς ταξιδεύει σε ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας: είναι μια περιήγηση στα χωριά της Τεγέας, αλλά ταυτόχρονα και μια προσπάθεια αναζήτησης ταυτότητας. Όπως και στην προηγούμενη ταινία του Κουτσαφτή, «Αγέλαστος Πέτρα», η προσπάθεια είναι να δούμε τους τόπους με τρόπο έξω από την καταγραφή και την περιγραφή τους,  με στόχο να ανακαλύψουμε τους δικούς μας  δρόμους και τόπους. Πρόκειται για  μια περιπλάνηση κάποιων ετών στην Τεγέα, όπου υπάρχουν 18 χωριά με ελάχιστους κατοίκους και μεγάλη ιστορία. Εκεί θα συναντήσουμε τον συγκλονιστικό ναό της Αλέας Αθηνάς, πολλά γοητευτικά μυθολογικά στοιχεία και θα ταξιδέψουμε στον χρόνο.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Φίλιππος ΚουτσαφτήςΠοιος είναι ο Φίλιππος Κουτσαφτής

Γεννήθηκε το 1950 στη Ζαγορά του Πηλίου. Σπούδασε κινηματογράφο, στην Αθήνα, στη Σχολή Σταυράκου. Νωρίτερα είχε τελειώσει μια σχολή μηχανολογίας.

Με τον κινηματογράφο ασχολείται από το 1977, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ κι από το 1983 ως διευθυντής φωτογραφίας, το οποίο είναι και το επάγγελμα που δηλώνει.

Έχει κάνει 14 ταινίες μεγάλου μήκους (ανάμεσα σ’ αυτές «Τα παιδιά του Κρόνου» του Γ. Κορδά, και η πρώτη ταινία του Δ. Αβδελιώτη, «Το δέντρο που πληγώναμε», «Αγέλαστος πέτρα”) και αρκετές ταινίες για την τηλεόραση, κυρίως ντοκιμαντέρ, ως διευθυντής φωτογραφίας.

Η πρώτη του απόπειρα ως σκηνοθέτης ήταν το 1987 με το ντοκιμαντέρ «Σεμνών Θεών», που αφορούσε μια σωστική ανασκαφή στον Κολωνό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet