Σε ρυθμούς Αποκριάς η Αγία Παρασκευή
Πολιτισμός

Σε ρυθμούς Αποκριάς η Αγία Παρασκευή

Σε ρυθμούς αποκριάς κινείται από την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016,  η Αγία Παρασκευή. Ο Δήμος, με καθολική συμμετοχή των Νομικών του Προσώπων και των Συλλόγων και φορέων της πόλης, διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις με, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, περίσσευμα δημιουργίας, φαντασίας, χορού και κεφιού που συνδυάζουν με ζωντάνια τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία της αποκριάς και του καρναβαλιού.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

Απόκριες στην Αγία ΠαρασκευήΚυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στο Κλειστό Γήπεδο Κοντόπευκου, στις 19:00

Αποκριάτικο πάρτι με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Νίκο Ζιώγαλα.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Φώντα Τζανίνη, ο Μανώλης Παπαδομαρκετάκης και το συγκρότημα του 1ου Λυκείου SHAG (Αιμίλιος Σουγιουλτζής φωνή – κιθάρα, Στάθης Δρακόπουλος και Σπύρος Γεωργάκης ηλεκτρική κιθάρα, Θανάσης Τσουκνίδας ντραμς, Χρήστος Βλάχος μπάσο).

Στον χορό μέχρι τελικής πτώσεως πρωταγωνιστούν και ξεσηκώνουν τον κόσμο το τμήμα λάτιν του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού – ΠΑΟΔΑΠ, οι «Χοροταξιδευτές», ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, τα Δημοτικά σχολεία Αγίας Παρασκευής και το Dance Club.

Το πάρτι κάνει την αρχή της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με καθολική συμμετοχή των Νομικών του Προσώπων και των συλλόγων και φορέων της πόλης.  Ακολουθούν:

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, Στο κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Παρασκευής, 10:00 – 13:00

Μασκέ Παιδικό Πάρτι των Παιδικών Σταθμών – ΠΑΙΣΔΑΠ (Νότου και Αιγαίου Πελάγους)

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, στις 14:00

«Αποκριάτικα… παντρέματα». Με νύφη και γαμπρό, με σόγια και συμπεθέρους, με έθιμα, χορούς και δρώμενα από όλη την Ελλάδα και με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Δημήτρη Μωραΐτη και τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Φώντα Τζανίνη.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με τα Παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, τα οποία θα διοργανώσει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός – ΠΑΟΔΑΠ.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν:

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου – ΠΑΙΣΔΑΠ, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός – ΠΑΟΔΑΠ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Ένωση Εμπόρων-Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής – ΕΝΕΒΑΠ, ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Χελιδόνι», η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, ο καταναλωτικός μη κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός «Πανδώρα», ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων, ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, ο Σύλλογος Κατοίκων Πευκακίων «Η Αναγέννηση», η Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης, ο Σύλλογος Αρκάδων «Θ. Κολοκοτρώνης», ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Ο Πύρρος», ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Ο Αριστομένης», ο Σύλλογος Επτανησίων «Τα Ιόνια», το Λύκειο Ελληνίδων, οι «Κορύβαντες», οι «Χοροταξιδευτές», το Dance Club, το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης, το Δίκτυο Εθελοντών, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Τοπική Εφορία Προσκόπων και ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet