Προβλήματα υγιεινής διαπιστώθηκαν σε 8 σχολεία της Αγίας Παρασκευής
Αγία Παρασκευή

Προβλήματα υγιεινής διαπιστώθηκαν σε 8 σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Προβλήματα σε αρκετά σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανέδειξαν οι υγειονομικοί έλεγχοι που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης.

Ειδικότερα, με βάση έγγραφο της διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου 2021, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Στο 1ο Γυμνάσιο, στις τουαλέτες των αγοριών εξακολουθούν να μην υπάρχουν δοχεία απορριμμάτων, ενώ δεν υπάρχει και πόρτα σε μία εξ αυτών.
  • Στο 4ο Γυμνάσιο διαπιστώθηκαν φθαρμένα πλακάκια στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών. Επίσης, δεν υπάρχουν προστατευτικά πλέγματα στα παράθυρα των τουλαετών και μία τουαλέτα αγοριών ήταν εκτός λειτουργίας.
  • Στο 2ο ΓΕΛ το αυτόματο πότισμα παροχής νερού στα ουρητήρια είναι εκτός λειτουργίας και επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού στην τουαλέτα για ΑμεΑ.
  • Στο 3ο Λύκειο, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει μόνο ένας καθαριστής που καλύπτει τις ανάγκες του σχολικού κτηρίου, διαπιστώθηκε ανεπαρκής καθαριότητα στον αύλειο χώρο και στις τουαλέτες, ενώ υπάρχουν φθορές στα πλακάκια των βρυσών. Επίσης, εξακολουθούν να υφίστανται φθορές στην τοιχοποιία και στα πλακάκια στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών και δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων στις τουαλέτες των μαθητών, καθώς και προστατευτικά πλέγματα στα παράθυρά τους.
  • Στο 4ο Λύκειο δεν υπάρχουν προστατευτικά πλέγματα στα παράθυρα των τουαλετών των μαθητών, καθώς και τεχνητός εξαερισμός στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών.
  • Στα 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. και στο ΣΕΚ διαπιστώθηκαν φθορές στην τοιχοποιία των γραφείων των εκπαιδευτικών, ενώ στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών του ΣΕΚ δεν υπάρχει εξαερισμός.

H διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών ζητεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τις διευθύνσεις των παραπάνω σχολικών μονάδων να αποκαταστήσουν τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν και, γενικώς, να λαμβάνουν διαρκώς όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους των σχολείων για να προστατεύεται αποτελεσματικά η υγεία των μαθητών και των διδασκόντων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet