Σε δύο… δόσεις η μίσθωση ακινήτων για το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Αγία Παρασκευή

Σε δύο… δόσεις η μίσθωση ακινήτων για το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Μπορεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 να ήταν εστιασμένη στην κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Άη Γιάννη, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έχουν φθάσει στα όριά τους, ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό «αγκάθι» για το Σώμα. Απεναντίας, μετά την πολύωρη πρώτη συζήτηση, ακολούθησε και νέα, αυτή τη φορά με αντικείμενο την εύρεση χώρου για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου, το οποίο εδώ και χρόνια στεγάζεται σε έναν παντελώς ακατάλληλο χώρο, στα όρια με τον Δήμο Χαλανδρίου. Μάλιστα, πλην της ακαταλληλότητας του προαναφερόμενου χώρου, το θέμα έχει λάβει ακόμη πιο πιεστικές διαστάσεις, αφού η σχετική 12ετής μίσθωση έχει λήξει από τις 31/12/2019 και οι ιδιοκτήτες απαιτούν την άμεση απόδοση της χρήσης των ακινήτων τους.

Έτσι, η διοίκηση έφερε προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της μίσθωσης και υπομίσθωσης ακινήτων επί της Λ. Λαυρίου, στο ύψος του Σταυρού Αγ. Παρασκευής. Ωστόσο, η συζήτηση του θέματος «σκάλωσε» εξ αρχής, με δημοτικούς συμβούλους των λοιπών παρατάξεων να εκφράζουν την έκπληξή τους, καθώς σε συναντήσεις που είχαν προηγηθεί με τη διοίκηση του Δήμου είχαν μείνει με την εντύπωση ότι το θέμα δεν θα συζητείτο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Κι αυτό καθώς στον σχετικό φάκελο υπήρχαν πολλές ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα στοιχεία των ακινήτων, από την έκταση, το ακριβές ποσό του μισθώματος, έως και την καταλληλότητά τους για να στεγάσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Στις διαμαρτυρίες των εν λόγω δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος αρχικώς έδειξε ανένδοτος να υποχωρήσει, προβάλλοντας το πιεστικό του χρόνου, αλλά και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι τα μοναδικά στον Δήμο που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του για τη στέγαση του αμαξοστασίου.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου, Γεώργιος Λαζουράς, προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των δημοτικών συμβούλων που αρνούνταν να συμπράξουν σε μια ενέργεια που στερείτο των στοιχείων της νομιμότητας, όπως υποστήριξαν, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει στην πρώτη φάση της συζήτησης.

Το αίτημα να αναβληθεί η συζήτηση είχε πέσει στο κενό, οι αντιδράσεις των συμβούλων από τις λοιπές παρατάξεις συνεχίζονταν, μεσολάβησε και μια «θερμή» αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά και του επικεφαλής της παράταξης Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη, και όλα έδειχναν ότι το θέμα πάει μάλλον για καταψήφιση (σ.σ.: στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής η διοίκηση στερείται πλειοψηφίας). Κάπου εκεί, ο κ. Μυλωνάκης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να βρεθεί χώρος για το αμαξοστάσιο, αλλά εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την πρόταση της διοίκησης, πρότεινε να υπάρξει μια καταρχήν έγκριση της μίσθωσης και, εν συνεχεία, αφού συγκεντρώνονταν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και κρινόταν η καταλληλότητα του χώρου, το θέμα να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόταση με την οποία έδειχνε να συμφωνεί και η παράταξη του τέως δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου, Νίκη των Πολιτών.

Κάπου εκεί μεσολάβησε εκ νέου ο νομικός σύμβουλος, ο οποίος αντιπρότεινε να τροποποιηθεί η εισήγηση και αντί για μίσθωση να αναφέρεται σε προσύμφωνο μίσθωσης, ώστε να ακολουθήσει ο έλεγχος καταλληλότητας του χώρου και όποια άλλη διαδικασία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου στη συνέχεια -εφόσον όλα κριθούν θετικά- να προχωρήσει η κυρίως μίσθωση. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο, αλλά και τις παρατάξεις, υπό την προϋπόθεση ωστόσο -την οποία έθεσε ως απαραίτητο όρο ο κ. Μυλωνάκης- πριν την κυρίως μίσθωση, το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για οριστική έγκριση.

Άρα, το όλο ζήτημα φαίνεται ότι θα απασχολήσει εκ νέου το Σώμα, ελπίζουμε αυτή τη φορά με θετική έκβαση, ώστε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να αποκτήσει ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή χώρο αμαξοστασίου -έστω και μισθωμένο- έως ότου καταφέρει να στεγάσει τις σχετικές υπηρεσίες σε κάποιο μόνιμο ακίνητο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet