Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής: Μην παίζετε με την υγεία των παιδιών μας – Πάρτε μέτρα τώρα
google.gr/maps
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής: Μην παίζετε με την υγεία των παιδιών μας – Πάρτε μέτρα τώρα

Με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε παιδαγωγό στον παιδικό σταθμό της Λάδωνος, στην Αγία Παρασκευή, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου ζήτησε άμεσα να ληφθθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (απολύμανση σε όλον τον σταθμό, ιχνηλάτηση επαφών) για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού στα παιδιά και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Μέχρι στιγμής, όπως λένε οι γονείς, γνωρίζουν ότι έχει ενημερωθεί η αρμόδια αρχή (ΕΟΔΥ), η παιδαγωγός έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και το τμήμα θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα που προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Επίσης, οι γονείς του τμήματος έχουν ενημερωθεί από το πρωί της Παρασκευής 30/10, ενώ στις 16.00 έγινε απολύμανση του παιδικού σταθμού.

Ωστόσο, ο Σύλλογος θεωρεί «απαράδεκτο» το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως και πιθανόν να μην είχε ενημερωθεί και καθόλου αν δεν ήταν στο συγκεκριμένο τμήμα τα παιδιά δύο μελών του Δ.Σ. Επίσης, θεωρεί «απαράδεκτο» να μην έχουν ενημερωθεί οι γονείς και των άλλων τμημάτων.

Εν συνεχεία, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι είναι «επικίνδυνο» το άνοιγμα του σταθμού πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης όλου του κτηρίου, αλλά και ο έλεγχος με δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες όλων των γονέων. Πριν το άνοιγμα των σταθμών ο Σύλλογος έθεσε στο νομικό πρόσωπο του Δήμου (ΠΑΙΣΔΑΠ) τα μέτρα που θεωρούμε ότι έπρεπε να παρθούν ώστε στις συνθήκες της πανδημίας να ελαττωθεί ο κίνδυνος στα παιδιά και τους εργαζόμενους των σταθμών» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των γονέων.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι και τα εξής:

  • Δωρεάν, άπαξ, με έξοδα του νομικού προσώπου ή της δημοτικής αρχής ή της κυβέρνησης προληπτικού τεστ κορωνοιού σε όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών.
  • Δειγματοληπτικοί περιοδικοί έλεγχοι από το προσωπικό του κάθε σταθμού σε μόνιμη βάση κάθε 15 μέρες.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο τόσο από τη γενική κατάσταση όσο και από το περιστατικό αυτό ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να μετακυλήσει την ευθύνη και το κόστος σε εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η ομοσπονδία των γιατρών, η ΟΕΝΓΕ, μιλά για ανεπαρκή πρωτόκολλα που κι αυτά ακόμα γίνονται λάστιχο» σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει:

«Καλούμε τους γονείς και τους εργαζόμενους του σταθμού να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να προφυλαχτούν οι ίδιοι, τα παιδιά και οι υπόλοιποι. Ως σύλλογος, ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι οι γονείς και οι εργαζόμενοι θα πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται, όπως κάνουμε τόσους μήνες.

»ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να μας μιλήσετε για ατομική ευθύνη.

»Οι ΠΑΙΣΔΑΠ και ο Δήμος, η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ, είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει την δική τους, κρατική ευθύνη. Απαιτούμε να πάρουν ΤΩΡΑ τα μέτρα που χρειάζονται. Όπως και στην αρχή της χρονιάς, δυστυχώς, πρέπει να επαναλάβουμε στη δημοτική αρχή και στη διοίκηση των Παιδικών Σταθμών: Το ζήτημα της πανδημίας, το ζήτημα της υγείας των παιδιών μας, είναι κορυφαίο και δεν το διαπραγματευόμαστε. Αν από τις πράξεις σας ή από την έλλειψη πράξεων, τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κάποιου παιδιού, εργαζόμενου ή της οικογένειάς τους, θα έχετε την πλήρη ευθύνη.

»Καλούμε τους γονείς να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο για να οργανώσουμε την δράση μας, αλλά και να ακούσουμε προτάσεις σε ό,τι ζήτημα εντοπίζουν και τους προβληματίζει από τον παιδικό σταθμό που τους φιλοξενεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet