Τα προβλήματα με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και ένα ακίνητο στο Κοντόπευκο… ταλαιπώρησαν το Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Τα προβλήματα με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και ένα ακίνητο στο Κοντόπευκο… ταλαιπώρησαν το Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Πολύωρη ήταν η χθεσινή (Τετάρτη 16/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, την οποία μονοπώλησαν το θέμα της προετοιμασίας για τη φιλοξενία της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και της ενοικίασης χώρου για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών Πρασίνου, Αυτεπιστασίας και του Διοικητικού Προσωπικού της Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Και στα δύο θέματα η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά είχε απέναντί της ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μπλοκ, το οποίο απάρτιζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Νίκη των Πολιτών, Νέα Αρχή, Αλλάζουμε και Μια Γενιά Μπροστά, γεγονός που οδήγησε σε αρκετά σημεία να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Στο θέμα των υποδομών για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχε υπολογίσει, αλλά αυτό δεν αρκούσε στις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες επέκριναν σφοδρά τη δημοτική αρχή για ελλιπή προετοιμασία, παρά τις μέχρι πρόσφατα καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα εξομαλυνθούν το επόμενο διάστημα, ενώ έριξε ευθύνες για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στην προηγούμενη διοίκηση του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, γεγονός που προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων από αρκετές παρατάξεις, που του υπενθύμισαν ότι πλέον εκείνος βρίσκεται στη διοίκηση.

Πολύ συζήτηση έγινε και για το θέμα της ενοικίασης του χώρου επί των οδών Αλεξ. Παναγούλη αριθ. 16, Κανάρη και Παύλου Μελά, στο Ο.Τ. 235, ώστε να μεταφερθούν εκεί προσωρινά -μέχρι να κατασκευασθεί το νέο δημαρχείο στην πόλη- οι υπηρεσίες Πρασίνου, Αυτεπιστασίας και του Διοικητικού Προσωπικού της Καθαριότητας. Οι προαναφερόμενες τέσσερις παρατάξεις, που αντέδρασαν έντονα  στους σχεδιασμούς της διοίκησης, επέμειναν μέχρι τέλους να αποσυρθεί το θέμα, ώστε να υπάρξει κάποια διαπαραταξιακή επιτροπή που να το εξετάσει και να βρει μια περισσότερο αξιόπιστη λύση.

Η διαφωνία τους εστιαζόταν κυρίως στο θέμα ότι το εν λόγω ακίνητο είχε επιλεγεί πριν από λίγες μέρες από τη διοίκηση Ζορμπά προκειμένου να πάει εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο αντιμετωπίζει την απειλή έξωσης από τον χώρο που φιλοξενείται σήμερα. Ωστόσο, οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής (Κοντόπευκο), αλλά και η άρνηση των τεσσάρων παρατάξεων να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητείτο το θέμα, οδήγησε σε ακύρωση εκείνων των σχεδίων. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, η διοίκηση του Δήμου έκανε λόγο για εναλλακτική πρόταση, την οποία και θα έθετε προς συζήτηση στη συνεδρίαση, που τελικώς ματαιώθηκε.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή μεταφορά των προαναφερόμενων δημοτικών υπηρεσιών σε άλλον χώρο, οι λοιπές παρατάξεις πρότειναν τον χώρο του πρώην Στρατοπέδου Σπυρούδη και νυν πάρκο «Σταύρος Κώτσης», κάτι που απέρριψε ο δήμαρχος. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι εάν το Δ.Σ. απορρίψει (όπως και έγινε) την πρότασή του, θα πάρει το επόμενο πρωί τους υπαλλήλους των παραπάνω υπηρεσιών  και θα τους πάει στη «χαβούζα» που προτείνουν οι άλλες παρατάξεις να φιλοξενηθούν και θα ρωτήσει τη γνώμη τους! Κάτι που οι δημοτικοί σύμβουλοι από τα αντιπολιτευόμενα έδρανα εξέλαβαν ως απειλή, ερχόμενοι σε οξεία αντιπαράθεση με τον δήμαρχο.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης ήταν η ενημέρωση από πλευράς του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε, Γιάννη Μυλωνάκη, ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής του ακινήτου στο Κοντόπευκο κατέβαλλε μηνιαίο μίσθωμα 1.500 ευρώ, ενώ η διοίκηση προτίθεται για τον ίδιο χώρο να καταβάλλει 2.500 ευρώ μηνιαίως.  

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της διοίκησης καταψηφίσθηκε, με τον δήμαρχο να σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αναζήτηση χώρου, προκειμένου να στεγαστούν οι προαναφερόμενες δημοτικές υπηρεσίες, προκαταβάλλοντας ότι ο μόνος που θα υποβάλει προσφορά θα είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Κοντόπευκο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet