Β. Αρχιμανδρίτης: Τα εργολαβικά κέρδη δεν συμβαδίζουν με την ασφάλεια και την ποιότητα

Β. Αρχιμανδρίτης: Τα εργολαβικά κέρδη δεν συμβαδίζουν με την ασφάλεια και την ποιότητα

Αιχμές για το καθεστώς ανάθεσης και εκτέλεσης των εργολαβικών έργων στα Βριλήσσια αφήνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων Βασίλης Αρχιμανδρίτης.

Ειδικότερα, ο Β. Αρχιμανδρίτης υποστηρίζει ότι οι εργολαβικές και υπεργολαβικές εταιρείες λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος, γεγονός που, όπως αναφέρει, οδηγεί σε προβλήματα ασφάλειας, κακοτεχνίες και επιβάρυνση του αστικού περιβάλλοντος.

Με αφορμή τις εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, καλεί τη δημοτική αρχή να ασκήσει αυστηρό έλεγχο στην εκτέλεση των έργων και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των κατοίκων και του πρασίνου της πόλης.

«Γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες έργων, που εκτός από δρόμους σουρωτήρια, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης», αναφέρει ο Β. Αρχιμανδρίτης και προσθέτει:

«Δίχως να απαριθμήσουμε όσα συναντάμε καθημερινά αναφορικά με κακοτεχνίες, ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς σημάνσεις, καταστροφή του πρασίνου της πόλης -αν όχι άμεσα, τότε με αναπόδραστες συνέπειες για την επιβίωση των δένδρων όταν κόβουν τις ρίζες αυτών- έχει φτάσει ο καιρός να μπει ένα τέλος στο πάρτι των εργολάβων», αναφέρει ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων και προσθέτει:

«Η διοίκηση του Δήμου, είτε συμβάλλεται απευθείας με τους εργολάβους, είτε όχι: – οφείλει να σταθεί στο ύψος των αναγκών των κατοίκων και να είναι διαρκώς παρούσα. Οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των κατοίκων, της περιουσίας και του πρασίνου.

Η δήλωση του Β. Αρχιμανδρίτη:

Δημοφιλή άρθρα