Δράση για μια Άλλη Πόλη: Έκλεισαν τη Λ. Πεντέλης ενώ διανυκτέρευε το «Σισμανόγλειο»!
Κοινωνία

Δράση για μια Άλλη Πόλη: Έκλεισαν τη Λ. Πεντέλης ενώ διανυκτέρευε το «Σισμανόγλειο»!

Ότι ο Δήμος Βριλησσίων, αντί να χρησιμοποιήσει εσωτερικούς δρόμους, έκλεισε τη Λ. Πεντέλης, και μάλιστα σε γενική εφημερία του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «Santa Run» καταγγέλλει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση αναφέρει:

«Κυριακή απόγευμα, 4 Δεκεμβρίου, ολονύχτια γενική εφημερία στο “Σισμανόγλειο”. Δηλαδή κίνηση, επείγοντα περιστατικά, ασθενοφόρα, από τη μισή Αττική και όχι μόνο. Αλλά την ίδια ώρα ο Δήμος Βριλησσίων διοργανώνει τον δρόμο “SANTA RUN”, διαδρομές ενός, πέντε και δέκα χιλιομέτρων μέσα στην πόλη (μια επιτυχημένη διοργάνωση για φιλανθρωπικό σκοπό, ντυμένων αγιοβασίληδων). Και για πρώτη φορά οι “αγώνες” δεν γίνονται στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης, αλλά στη Λ. Πεντέλης! Με αποτέλεσμα να γίνει “σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας της, από το ύψος της συμβολής της με την οδό 25ης Μαρτίου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Π. Μπακογιάννη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας”!

Δηλαδή, οι κάτοικοι των γειτονικών Δήμων, οι διερχόμενοι οδηγοί και, κυρίως, οι έχοντες ανάγκη και τα ασθενοφόρα του “Σισμανογλείου”, θα έπρεπε να αναζητήσουν παρακαμπτήριές οδούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Τόσο ακατανόητα μας φαίνονται αυτά. Πώς εγκρίνονται τέτοιες αποφάσεις; Τόση αδιαφορία; Ό,τι μας βολεύει! Να δημιουργούμε “γεγονότα”, λόγους, βραβεύσεις, να περνάμε καλά. Και τα ασθενοφόρα θα περιμένουν…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet