Άμεση αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας από τον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Άμεση αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας από τον Δήμο Βριλησσίων

Άμεση ήταν η αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας από τον Δήμο Βριλησσίων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, στις χαμηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2017 και ιδιαίτερα στις χιονοπτώσεις και την ελαφρά χιονόστρωση των αρχών της τρέχουσας εβδομάδας, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων λειτούργησαν υποδειγματικά.

Υπήρξε, όπως σημειώνει ο Δήμος, κατάλληλος συντονισμός και συμμετοχή εργαζόμενων και εθελοντών στις βάρδιες και τις προγραμματισμένες δράσεις, με βάση τον εποχικό σχεδιασμό του Δήμου, και ως εκ τούτου οι δημοτικές υπηρεσίες πρόλαβαν την εκδήλωση αρνητικών συνεπειών, ενώ ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε επιπλέον αίτημα των δημοτών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις αλατιού, από κατάλληλα εφοδιασμένα και με επαρκή ποσότητα δημοτικά οχήματα, στους δρόμους και σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος κίνησης των κατοίκων των Βριλησσίων (κατά προτεραιότητα επικινδυνότητας). Ρίψεις αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού πραγματοποιήθηκαν, όπως τονίζει ο Δήμος, και στα πεζοδρόμια των εμπορικών δρόμων της πόλης για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής αγοράς και της απρόσκοπτης προσβασιμότητας στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Με απόφαση του δημάρχου Βριλησσίων, τα σχολεία στην περιοχή παρέμειναν ανοιχτά, πλην της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017 που δεν λειτούργησαν για προληπτικούς λόγους. Η πρόσβαση, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στα σχολικά συγκροτήματα διατηρήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας από τις δημοτικές  υπηρεσίες, όπως και σε όλους τους δρόμους της πόλης.

Τέλος, ο Δήμος προτρέπει τους πολίτες και τους υπηρεσιακούς υπεύθυνους του Δήμου, να έχουν αυξημένη προσοχή για την αποφυγή του παγετού τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες για όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet