Έκκληση Δήμου Βριλησσίων: Στους καφέ κάδους ρίχνουμε μόνο τροφικά υπολείμματα
Κοινωνία

Έκκληση Δήμου Βριλησσίων: Στους καφέ κάδους ρίχνουμε μόνο τροφικά υπολείμματα

Έκκληση προς τους δημότες του να ρίχνουν μέσα στους καφέ κάδους μόνο τροφικά υπολείμματα τροφίμων κάνει ο Δήμος Βριλησσίων.

Όπως διευκρινίζει, στους συγκεκριμένους κάδους τοποθετούνται ωμά ή μαγειρεμένα υπολείμματα από οργανικά απόβλητα, όπως φρούτα, λαχανικά, μαγειρεμένα φαγητά, αυγά, γαλακτοκομικά, φύλλα, στάχτη από τζάκι, χαρτί κουζίνας κ.ά.

Ο Δήμος Βριλησσίων, όπως σημειώνει, είναι ο πρώτος που εφάρμοσε τη χωριστή συλλογή οικιακών οργανικών υπολειμμάτων σε όλο το γεωγραφικό του εύρος και πυκνώνει σταδιακά το δίκτυο των καφέ κάδων ώστε να υπάρχει σημείο απόθεσης των οργανικών αποβλήτων έξω από κάθε βριλησσιώτικο νοικοκυριό.

Ως κίνητρο για τη στήριξη της χωριστής διαλογής των οργανικών και της ανακύκλωσης από όλους τους δημότες, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών κατά 25% τα τελευταία 5 χρόνια.

«Η συνεισφορά του “Αρχηγού της Κουζίνας” και όλων των μελών του νοικοκυριού γι’ αυτό, όπως και για τη χωριστή απόθεση της ανακύκλωσης στον μπλε κάδο και στα ειδικά ρεύματα διαλογής, είναι ιδιαίτερα σημαντική για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα ακόμα στην κατεύθυνση της βιώσιμης “πράσινης” πόλης», τονίζει ο Δήμος και προσθέτει:

«Οφείλουμε να τοποθετούμε τα απορρίμματά μας προσεχτικά διαχωρισμένα: στους καφέ κάδους τα οργανικά αμαγείρευτα και μαγειρεμένα υπολείμματα (μέσα σε σακούλες), στους μπλε κάδους τα ανακυκλώσιμα υλικά και στους πράσινους (ή γκρι) κάδους τα σύμμεικτα απορρίμματα του νοικοκυριού. Παρακαλούμε για αυστηρή τήρηση της συγκεκριμένης οδηγίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet