Αποκλιμάκωση μέτρων και στα Βριλήσσια – Πώς θα λειτουργεί ο Δήμος από 4/5
Κοινωνία

Αποκλιμάκωση μέτρων και στα Βριλήσσια – Πώς θα λειτουργεί ο Δήμος από 4/5

«Με αδιαπραγμάτευτη αρχή τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρει, και σε πλήρη ταύτιση με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, ο Δήμος Βριλησσίων προχωρά στη σταδιακή επαναφορά των λειτουργιών των υπηρεσιών του Δήμου.

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης και ασφαλούς μετάβασης σε υπηρεσίες και παροχές, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα και στην ομαλή προσαρμογή της κοινωνίας στη νέα καθημερινότητα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί λόγω «Covid-19», ο Δήμος Βριλησσίων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ευθύνης και ενημερώνει του πολίτες για τα μέτρα που έχει λάβει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

  • Μετά από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε παράταση στις πληρωμές των οφειλών προς τον Δήμο έως και την 31η Μαΐου, αντί της 30ής Απριλίου (όπου θα έληγε υπό κανονικές συνθήκες η προθεσμία).
  • Ισχύει η παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις διόρθωσης των τετραγωνικών, ως έχει.
  • Ισχύουν μέχρι και την οριστική λήξη των περιοριστικών μέτρων η απαλλαγή για τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.
  • Ισχύει η απαλλαγή τροφείων για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
  • Απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες αρχικά των Λυκείων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και επέκταση στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και διανομή μέσων ατομικής προστασίας.
  • Παράλληλα, η υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα απολυμάνσεις στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των Βριλησσίων, με ταυτόχρονο καθαρισμό των κάδων. Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες προνυμφοκτονιών.
  • Σταδιακή επαναφορά του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου (Διοικητικών, Οικονομικών, Τεχνικών, ΚΕΠ) και εξυπηρέτηση πολιτών στο δημαρχείο με φυσική παρουσία αρχικά μέσω δύο ταμείων.
  • Τήρηση όλων των προβλεπόμενων αποστάσεων και μέτρων αυτοπροστασίας για τους εργαζόμενους στις Δημοτικές Υπηρεσίες, στα Νομικά Πρόσωπα και στο δημαρχείο (μάσκα, γάντια, αντισηπτικά).
  • Αυστηρή επιτήρηση στην είσοδο των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων από υπάλληλους του Δήμου για τον αριθμό των επισκεπτών ανάλογα με τα τετραγωνικά.
  • Συνέχιση λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικών τηλεδιασκέψεων, σε όλες τις Δομές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (Ψυχολογική Υποστήριξη, Σχολή Γονέων, Νοητική Ενδυνάμωση κ.ά.).
  • Οι παροχές υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (συνταγογραφήσεις, προμήθεια τροφίμων κ.ά.) θα συνεχιστούν κανονικά για όλους τους πολίτες των Βριλησσίων.

«Με πειθαρχία και υπευθυνότητα βγαίνουμε από το σπίτι, κρατάμε αποστάσεις και τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα ατομικής υγιεινής» σημειώνει ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet