Βανδάλισαν το θέατρο «Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Άνω Βριλήσσια – Σοβαρές ζημιές και κλοπές
Κοινωνία

Βανδάλισαν το θέατρο «Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Άνω Βριλήσσια – Σοβαρές ζημιές και κλοπές

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι στο ανοικτό θέατρο «Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Άνω Βριλήσσια. Ο χώρος αποτέλεσε «πεδίο δράσης»  βανδάλων που έδρασαν χωρίς να τους  αντιληφθεί κανείς  για να τους σταματήσει ή να ειδοποιήσει την Αστυνομία, όπως αναφέρει ο Δήμος.

Τις ζημιές από το «έργο» των αγνώστων, που έδρασαν καταστροφικά, είδαν έκπληκτοι οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που μετέβησαν στον χώρο, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, όπου πολλά θεατρικά και μουσικά σχήματα έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για τις παραστάσεις τους.

Οι ζημιές εστιάζονται κυρίως στο βαγόνι, χώρος που χρησιμοποιείται από τους ηθοποιούς ως καμαρίνι, από το οποίο ξηλώθηκαν όλα τα παράθυρα, καθώς και οι ηλεκτρολογικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις. Διαπιστώθηκαν επίσης εκτεταμένες ζημιές στις τουαλέτες και στα καθίσματα του θεάτρου, graffiti σε πολλές επιφάνειες, ενώ σπασμένα μπουκάλια και γυαλιά υπήρχαν διασκορπισμένα παντού.

Στο θέατρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάνης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, Ιωάννα Κυρίτση, για να διαπιστώσουν από κοντά και να ενημερωθούν για το μέγεθος των ζημιών.

Όλοι απόρησαν για το τι όφελος μπορεί να είχαν αυτοί που προκάλεσαν τέτοιας έκτασης  βανδαλισμούς.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων, ενώ η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού υπέβαλε μήνυση  κατ’ αγνώστων και για  κλοπή, γιατί εκτός από τις ζημιές σημειώθηκαν και κλοπές αντικειμένων που ήταν αποθηκευμένα στο βαγόνι.

Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και στη λήψη πρόσθετων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του Θεάτρου, έτσι ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό στα τέλη Αυγούστου όπου τοποθετείται χρονικά η έναρξη του 31ου Φεστιβάλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet