Βιωματικό εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 13/11
Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 13/11

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:15 έως 20:15, με το βιωματικό εργαστήριο «Καλλιεργώντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών μας σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο», με συντονίστρια την οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλο επαγγελματικής σταδιοδρομίας Ειρήνη Ρέππα.

Με αφορμή το προσεχές βιωματικό εργαστήριο η κ. Ρέππα αναφέρει:

«Ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά, και πορευόμαστε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν αυξήσει τις αντιξοότητες της καθημερινής μας ζωής και επιδρούν στη ψυχική μας υγεία.

»Σήμερα περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να συνδεθούμε με τα αποθέματα δύναμης και ελπίδας μέσα μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες συνθήκες με ψυχική επάρκεια και σθένος.

»Στο βιωματικό εργαστήριο αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αναστοχαστούν για τη δική τους ψυχική ανθεκτικότητα, απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής και τα άγχη του γονικού τους ρόλου.

»Οι συμμετέχοντες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά τους ώστε να κατακτήσουν και αυτά τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την κινητοποίηση μηχανισμών ψυχικής ανθεκτικότητας στη ζωή τους».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες είναι:

  1. Τι είναι η ψυχική ανθεκτικότητα και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδικασίας ανάπτυξης της ψυχικής ανθεκτικότητας στα παιδιά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των νευροεπιστημών.
  2. Ποιες είναι οι πρακτικές προαγωγής της ψυχικής ανθεκτικότητας σε επίπεδο οικογένειας και σχολείου.

Οδηγίες για τη συνάντηση από τους διοργανωτές

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν, θα σταλεί στους συμμετέχοντες με email ο σύνδεσμος εισόδου, ενώ επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει έξι και είκοσι και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα βιντεοσκοπήσουμε τη διάλεξη και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση, ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή τη κάμερα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμό σας μπορείτε πριν μπείτε να κάνετε «rename» στα στοιχεία εισόδου σας στη πλατφόρμα.

Σύντομο βιογραφικό Ειρήνης Ρέππα

Οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Έχει M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και ειδικεύτηκε στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχει συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια σχολές γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων κ.λπ., προσφέροντας θεραπευτικό και συμβουλευτικό έργο σε άτομα, ομάδες και οικογένειες.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια ή συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων για θέματα ψυχολογίας, επικοινωνίας, σταδιοδρομίας κ.λπ. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως μέλος συγγραφικής ομάδας, καθώς και ως εθελόντρια σύμβουλος και υπεύθυνη του Εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες παντού», που έχει σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων και ομάδων που πλήττονται από την κρίση. Είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΘ και της EFTA.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους τηλ. αριθμούς επικοινωνίας: 210 8045564 & 210 6135611.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet