Βιωματικό εργαστήριο για τις μαθησιακές δυσκολίες από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 5/3
Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο για τις μαθησιακές δυσκολίες από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 5/3

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις, μέσω ΖΟΟΜ, η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 5 Μαρτίου, στις 18:00, με το βιωματικό εργαστήριο «Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών στο σχολείο και στο σπίτι» με ομιλητή τον Νίκο Τομαρά, ειδικό εκπαιδευτικός-σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.

Για το προαναφερθέν βιωματικό εργαστήριο, η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων σημειώνει:

Με αφορμή την 7η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου του «Μαθησιακές Δυσκολίες ή Σύμπτωμα» από τις Εκδόσεις Πατάκη, ο Νίκος Τομαράς θα μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δυσλεξία, τη δυσαριθμησία, τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας και τις άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις μαθησιακές δυσκολίες, πώς τις αναγνωρίζουμε και ποια είναι η διαδικασία της αξιολόγησης και της αποτελεσματικής υποστήριξης.

Απομυθοποιώντας τις διαταραχές, σπάζοντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, σε συνθήκες συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, αναπτύσσουμε την προσωπικότητα και τις δεξιότητες όλων των μαθητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet