Βιωματικό εργαστήριο για τον θυμό των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 19/3
Κοινωνία

Βιωματικό εργαστήριο για τον θυμό των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 19/3

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις, μέσω ΖΟΟΜ, η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στις 18:00, με το βιωματικό εργαστήριο «Τα θυμωμένα μπαλόνια – Τρόποι διαχείρισης του θυμού των παιδιών μας με τις μεθόδους της μη βίαιης επικοινωνίας», με ομιλήτρια την οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας Ειρήνη Ρέππα.

Με αφορμή το προαναφερθέν βιωματικό εργαστήριο, η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων σημειώνει:

Αγαπητοί γονείς,

Το συναίσθημα του θυμού είναι ίσως από τα πιο «παρεξηγημένα» συναισθήματα. Αυτό συμβαίνει διότι ο θυμός πολλές φορές οδηγεί σε ένταση, σύγκρουση ή ακόμη και σε ένα ακραίο περιστατικό που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε μικροί και μεγάλοι.

Πολλές φορές τα παιδιά μας στο σχολείο ή στο σπίτι είναι σαν «θυμωμένα μπαλόνια» που σκάνε το θυμό τους δεξιά και αριστερά με άσχημα λόγια, με κλάματα, με κτυπήματα, εντάσεις, και με επιθετική συμπεριφορά στους γύρω τους, αλλά ακόμη και απέναντι στον εαυτό τους.

Σε αυτήν τη συνάντηση αρχικά θα γίνει μια θεωρητική εισαγωγή για τη βιοχημεία του θυμού, σύμφωνα με τα δεδομένα των νευροεπιστημών και θα παρουσιαστούν οι αρχές της μη βίαιης επικοινωνίας, καθώς και οι εναλλακτικές πρακτικές της ήρεμης δύναμης του γονέα.

Στο βιωματικό μέρος θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε οι γονείς με τα μικρά «θυμωμένα μπαλόνια», πώς να τα βοηθήσουμε ώστε να εκφράζουν και να ρυθμίζουν τα έντονα συναισθήματά και να εξωτερικεύουν με υγιή τρόπο τον θυμό τους.

Θα έχουμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε παραδείγματα και θα αναφερθούμε στο πώς εμείς ως ενήλικες μπορούμε να υιοθετήσουμε εναλλακτικά τις αρχές της «μη βίαιης επικοινωνίας», αφού μόνο τα δικά μας μοτίβα επικοινωνίας μπορούν να ξεφουσκώνουν τα «θυμωμένα μπαλόνια του θυμού»!

Οδηγίες για τη συνάντηση από τον Δήμο Βριλησσίων

Λίγες μέρες πριν θα σας σταλεί με mail ο σύνδεσμος να μπείτε στη πλατφόρμα ακριβώς στις έξι.

Επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει έξι και τέταρτο και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές. Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα βιντεοσκοπήσουμε την διάλεξη και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή την κάμερα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμό σας μπορείτε πριν μπείτε και να κάνετε «rename» στα στοιχεία εισόδου σας στη πλατφόρμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet