Βραδιά αλληλεγγύης – παραδοσιακής μουσικής αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη
Κοινωνία

Βραδιά αλληλεγγύης – παραδοσιακής μουσικής αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων θα διοργανώσει τα «ΑΗΔΟΝΙΔΕΙΑ» στο θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, προς τιμήν του Χρόνη Αηδονίδη, μίας κορυφαίας μορφής του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού, που έχει συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης, αλλά και της φήμης του Θρακικού ελληνισμού. 

«Σκοπός είναι να γίνει αυτή η διοργάνωση θεσμός και να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον χορό και το τραγούδι, το μεράκι μας για την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και την επιθυμία να διαφυλάξουμε όλοι μαζί αυτό που προσδιορίζει τελικά την ταυτότητα μας, τον λαϊκό μας πολιτισμό» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και καθαριστικά είδη για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Τραγουδούν οι: Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Κοτσίνης, Θεοδοσία Στίγκα. Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης. Συμμετέχει το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΑΟΔΗΒ. Χορευτική Διδασκαλία: Σταθοπούλου Γεωργία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet