Βριλήσσια: Μαθητές της Γ’ Λυκείου συμμετείχαν σε σεμινάριο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό
Κοινωνία

Βριλήσσια: Μαθητές της Γ’ Λυκείου συμμετείχαν σε σεμινάριο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η βοηθητική δράση του Δήμου Βριλησσίων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ειδικότερα, την Πέμπτη και Παρασκευή 31/3 και 1/4, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της αντιδημαρχίας Παιδείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που υιοθετεί για την παιδεία και θέλοντας έμπρακτα να στηρίξει τα παιδιά που φοιτούν στην τελευταία τάξη του Λυκείου, πραγματοποίησε τη διεξαγωγή επαγγελματικού σεμιναρίου σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη δρ. Νανά Τσουμάκη – σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη εικόνα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και της αγοράς εργασίας, καθώς και οι επιλογές σταδιοδρομίας για τους υποψηφίους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να ζητήσουν διασαφηνίσεις σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, την επιλογή των κατευθύνσεων, το πρόγραμμα πανεπιστημιακών σχολών κά.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές και εκφράστηκε το αίτημα να επαναληφθεί μια νέα ολοήμερη συνάντηση, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί. Τα σεμινάρια χαιρέτησαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, η αντιδήμαρχος Παιδείας & Διά βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα και ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Ο κ. Μανιατογιάννης αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία, υπενθύμισε ότι «οι πανελλήνιες εξετάσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας ζωής γεμάτη περιπέτεια, συγκινήσεις και όνειρα που προσδοκούν να εκπληρωθούν».

Η κ. Χαντζάρα τόνισε στους μαθητές ότι «οι εξετάσεις είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους και χρειάζεται αρκετό διάβασμα και καλή προετοιμασία. Όμως οι προκλήσεις για νέους στόχους και νέες αναζητήσεις τους περιμένουν στην ενήλικη ζωή τους».

Ο κ. Βαφειάδης προέτρεψε τους μαθητές «να δώσουν αυτήν τη μάχη με εμπιστοσύνη και αποφασιστικότητα και να βγουν νικητές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet