Βριλήσσια: Περισσότεροι από 200 μαθητές παρακολούθησαν την εκδήλωση για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό
Κοινωνία

Βριλήσσια: Περισσότεροι από 200 μαθητές παρακολούθησαν την εκδήλωση για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Βριλησσίων με το CSI Institute για τους κινδύνους και τους κανόνες ασφαλείας στο διαδίκτυο. 

Στον κατάμεστο χώρο της αίθουσας «Ν. Εγγονόπουλος», με αφορμή την Ημέρα για τον Σχολικό Εκφοβισμό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας για παιδιά και εφήβους», που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Παιδείας και Διά βίου Μάθησης με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια CSII. 

Περισσότεροι από 200 μαθητές Λυκείου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία της κ. Στέλλας Τζιβελέκη, ειδικής ψυχολόγου – επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου CSI, με ενεργό ρόλο στο κομμάτι της Κυβερνοασφάλειας και της εκπαίδευσης του κοινού μέσα από τις δράσεις του CSIi.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες ήταν ο διαδικτυακός εθισμός και εκφοβισμός και η μη συναινετική λήψη και δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού. 

Την ημερίδα παρακολούθησε και ο δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα σχολικού εκφοβισμού. «Με γνώση και με επαγρύπνηση για τα καίρια ζητήματα που μας απασχολούν όλους συνεχίζουμε την ενημέρωση και προστασία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Σοφία Χαντζάρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet