Βριλήσσια: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Κοινωνία

Βριλήσσια: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Βριλησσίων τίμησε την επέτειο για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τo Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, σε μια εκδήλωση αναβίωσης ιστορικών γεγονότων και ντοκουμέντων, παραδοσιακών χορών και θεατρικών, μεταφέροντας στο σήμερα, έναν αιώνα μετά, στιγμές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στη συγκινητική εκδήλωση ο σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», παρουσίασε παραδοσιακά χορευτικά της Σμύρνης, μαθητές του 1ου, 2ου Γυμνάσιου και 1ου Λυκείου Βριλησσίων πλαισίωσαν την εκδήλωση με παρουσιάσεις- αφιερώματα, εργασίες, θεατρικό και χορωδία, ενώ έργα της Μικρασιάτισσας Ζωγράφου Παρασκευής Ζάννη κοσμούσαν τον χώρο της εκδήλωσης.

«Οφείλουμε να κρατάμε τη μνήμη μας ζωντανή και να την παραδίδουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές. Με σεβασμό στην ιστορία, τιμούμε τους ΄Έλληνες της Μικράς Ασίας και πορευόμαστε με τις αξίες, τις  αρχές και τα ιδανικά που μας δίδαξαν μέσα από το τραύμα του ξεριζωμού και της νέας ζωής τους» δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

Η πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, πρόσθεσε «δεν υπάρχει πιο επώδυνο και σύνθετο ερώτημα στην ελληνική ιστορία, μέχρι και σήμερα, από το πώς και γιατί οδηγηθήκαμε στη Μικρασιατική Καταστροφή».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Ανθρώπινου δυναμικού και αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ Μαλακού Χριστίνα, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΔΒ Σοφία Ράπτη και Νίκος Κωστούλας, το μέλος Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΒ Εμμανουέλα Ασημακοπούλου, η δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Ευαγγελία Σύρμα, η υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Μαρίνα Παράσχου, η δ/ντρια του 1ου ΓΕ.Λ. Βριλησσίων Κωνσταντίνου Ευρυδίκη, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Μελισσίων «Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Γκαζολής Παναγιώτης, η ζωγράφος Ζάννη Παρασκευή, η πρόεδρος της Ελεύθερης Έκφρασης Γυναικών Μαρία Γριμάνη, μέλη του ΚΑΠΗ Βριλησσίων, γονείς και πλήθος συμπολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet