Β. Βήττος: Προτάσεις για την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων εν μέσω κορωνοϊού
Κοινωνία

Β. Βήττος: Προτάσεις για την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων εν μέσω κορωνοϊού

Το θέμα της προστασίας και σίτισης των αδέσποτων, αλλά και των δεσποζόμενων ζώων, εν μέσω των περιορισμών κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, επαναφέρει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο.

Μέσω επιστολής του προς τον δήμαρχο, ο κ. Βήττος σημειώνει:

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, οι εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη τη χώρα δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για αδέσποτα και δεσπόζομενα ζωντανά πλάσματα.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν οικόσιτα ζώα σε εξοχικά εντός και εκτός ορίων του Δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα, όπως και υπάρχουν μεμονωμένοι φιλόζωοι που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο, εφόσον οι Δήμοι δεν ανταποκρίνονται με βεβαιώσεις, δεν συνεχίζουν να προσφέρουν έργο. Επίσης, τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία των Δήμων ξανά και ξανά, καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω του ότι υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω της πανδημίας.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι τα φιλοζωικά σωματεία και η Ομοσπονδία τους προτείνουν ως μοναδική λύση να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη, μέσα στη φόρμα μετακίνησης του υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση.

Επειδή το ζήτημα είναι υπαρκτό και πολύ σοβαρό, σας καλούμε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και πολιτικής προστασίας του Δήμου, να εκδοθούν βεβαιώσεις κίνησης για τους πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα και γενικότερα να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η μετακίνησή τους γι’ αυτόν τον σκοπό.

Θα ήταν σκόπιμο να έρθετε σε επικοινωνία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ενημερώσετε τους αρμόδιους για αυτήν την απόφαση.

Επίσης, η πολιτική προστασία του Δήμου μας να εντατικοποιήσει την επικοινωνία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής για να συντονιστούν οι ενέργειες σας.

Τέλος, να ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο οι ενδιαφερόμενοι (ανακοινώσεις σε γειτονιές, δημοτικό κατάστημα, site του Δήμου, ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο κ.ά.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet