Δήμαρχος Βριλησσίων: Δεν θα «χτυπηθώ» με τον Δήμο Παλλήνης για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου
Κοινωνία

Δήμαρχος Βριλησσίων: Δεν θα «χτυπηθώ» με τον Δήμο Παλλήνης για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης και την κατηγορηματική άρνησή του στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου Βριλησσίων σε ακίνητα του Γέρακα ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης αναφέρει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Δεν θα διχάσω δύο κοινωνίες και δεν θα “χτυπηθώ” με τον Δήμο Παλλήνης. Δεν πρόκειται να κατεβάσω στους δρόμους εργαζόμενους, ούτε θα ανέβουμε σε μπουλτόζες για να πάρουμε εκλογές.

Δυστυχώς με την “αγωνιστική” προσπάθεια των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκη δεν εντάχθηκε ο Δήμος στον νόμο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και μόνο τα Βριλήσσια βρέθηκαν εκτός στο σύνολο των Δήμων που παρέμειναν και επωφελήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι Δήμοι της Αττικής εντάχθηκαν στο Αρ. 92 του Ν4685/2020 περί προσωρινής 3ετούς παραμονής των αμαξοστασίου/“ΣΜΑ” τους, με τη δέσμευση εξεύρεσης από τα Δ.Σ. τους, οριστικής λύσης εντός της περιοχής τους, για χωροθέτηση και κατασκευή σύγχρονων, νόμιμων και λειτουργικών αμαξοστασίων.

Κάναμε μία προσπάθεια διαπραγμάτευσης για προσωρινή λύση. Κανένας δεν θέλει τα απορριμματοφόρα άλλου Δήμου εντός ορίων του. Η πόλη βρίσκεται σε δύσκολη θέση από τις επιλογές και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. Οριστική λύση για τα απορρίμματα υπάρχει. Δύο είναι οι επιλογές, ή στο οικόπεδο 444 (Συμβολή Λ. Πεντέλης – Λ. Αναπαύσεως και Βορείου Ηπείρου) ή υπόγεια στη Ναυτική Βάση (με ανάπλαση πρασίνου στην επιφάνεια του χώρου), με είσοδο και έξοδο από την Αναπαύσεως. θέλουμε; Θα συζητήσουμε; Η επιλογή του Δήμου Παλλήνης είναι νομικά κατοχυρωμένη, αυτοδιοικητικά όμως δεν είμαστε σωστοί. Το θέμα πρέπει να λυθεί μέσα στην πόλη. Να πάρει η αντιπολίτευση ξεκάθαρη θέση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet