Δήμος Βριλησσίων: Αντικαθίστανται ήδη οι φθαρμένοι κάδοι απορριμμάτων με νέους
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Αντικαθίστανται ήδη οι φθαρμένοι κάδοι απορριμμάτων με νέους

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει ότι σε σχέση με αναφορές για την κατάσταση των κάδων, γίνεται ήδη, από την υπηρεσία Καθαριότητας, σταδιακή αντικατάσταση φθαρμένων από νέους που έχουν παραληφθεί, ανάλογα με τις (αυξημένες) ανάγκες που υπάρχουν στο πεδίο και τον δημοτικό σχεδιασμό για επέκταση και πύκνωση του δικτύου χωριστής συλλογής των απορριμμάτων (ΔσΠ), ενώ, όπως συνεχίζει η αντιδημαρχία, αναμένεται σύντομα η υλοποίηση νέου προγράμματος επισκευής κάδων, αλλά και νέας προμήθειας με διαγωνισμό.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρά τα δικαιολογημένα παράπονα για κάθε περίπτωση που, ενδεχομένως, δεν έχει έγκαιρα αντιμετωπιστεί, η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη, όμως τέτοιου είδους προβλήματα είναι ζητήματα διαρκούς διαχείρισης, γιατί συνεχώς προκαλούνται νέα που οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «οι ανάγκες για κάδους είναι, δε, ιδιαίτερα μεγάλες σε έναν Δήμο που έχει αναμφισβήτητα πρωτοπορήσει με σημαντικά αποτελέσματα και με την αρωγή των εργαζομένων του, σε ένα περιβάλλον που όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, που οφείλουν να στηρίζουν την προσπάθειά αυτή, μπορεί να έχουν ή όχι καλές προθέσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμα συντονισμένοι με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και τον αντίστοιχο περιφερειακό (ΠΕΣΔΑ), οπότε εμφανίζουν τεράστιο έλλειμμα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους σε χρηματοδότηση και εν γένει υλική στήριξη (απορριμματοφόρα, κάδοι, βιοδιασπώμενες σακούλες κ.λπ.), αφήνοντας στους Δήμους που προχωρούν μπροστά δυσανάλογο βάρος μετάβασης».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων αναφέρει:

«Ένα μόνο μικρό παράδειγμα, αποτελούν η αποστέρηση ενός απορριμματοφόρου και 300 κάδων που εξακολουθεί να οφείλει ο ΕΔΣΝΑ στον Δήμο Βριλησσίων. Κάτι που, μεταξύ πολλών άλλων εμποδίων, δυσχεραίνει το έργο της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και των εργαζομένων της που δίνουν καθημερινά μάχη για την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην πηγή, αλλά που διόλου δεν γκριζάρει τον δημοτικό σκοπό για ακόμα πιο καθαρή πόλη και ακόμα μεγαλύτερη εκτροπή από την ταφή των απορριμμάτων μας στον ΧΥΤΑ και μεγαλύτερη χωριστή ανακύκλωσή τους (εθνικός στόχος >50%)».

Τέλος, η διοίκηση σημειώνει:

«Μας απασχολούν οι αδυναμίες μας και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των εμφανιζόμενων προβλημάτων. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και προχωράμε μαζί για βιώσιμη δημοτική διαχείριση του τομέα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet