Δήμος Βριλησσίων: Απαιτείται υπευθυνότητα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Απαιτείται υπευθυνότητα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

«Συναίσθηση» και «υπευθυνότητα» αναφορικά με τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας ζητεί ο Δήμος Βριλησσίων, κάνοντας λόγο για κάποιους που «επενδύουν στην κινδυνολογία», αντί να συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Είχε προηγηθεί δήλωση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Πισιμίση, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Η διοίκηση οφείλει, επιτέλους, να μας απαντήσει άμεσα για ποιον λόγο δεν έχει, για πρώτη φορά, προβλεφθεί φέτος η σύναψη συμβάσεων εργαζομένων για την πυροπροστασία του δάσους στα Άνω Βριλήσσια. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι λιγοστοί υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, ο ΣΠΑΠ και κάποιοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) “ηρωικοί” εθελοντές, το Δάσος δεν φυλάσσεται επαρκώς. Επιπροσθέτως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη».

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Βριλησσίων αναφέρει:

Απαιτείται συναίσθηση και υπευθυνότητα

Βαρύ σφάλμα διαπράττουν όσοι επενδύουν στα «μποφόρ» της κινδυνολογίας τους, αντί και οι ίδιοι να συμβάλλουν ανυπόκριτα στην περαιτέρω αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας που σταθερά προωθεί η παρούσα δημοτική Αρχή, με την ουσιαστική συμβολή πολιτών, παρατάξεων και τοπικών συλλογικοτήτων.

Λίγη συναίσθηση και υπευθυνότητα δεν βλάπτει…

Σε ό,τι αφορά στον εθελοντισμό, για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ένα δυναμικό εθελοντών πυροφύλαξης από δημότες και συλλογικότητες, έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και βλέψεις για το ξεροκόμματο της δίμηνης ή τρίμηνης εργασίας από τον εκάστοτε δήμαρχο. Ένα δυναμικό εθελοντών που συνδράμει ενεργά στο έργο πυροφύλαξης στον τόπο μας και το οποίο είναι άξιο επαίνων και ενίσχυσης, κι όχι ανακοινώσεων υποβάθμισης της παρουσίας και του ρόλου του.

Οι δημότες των Βριλησσίων πρέπει να αισθάνονται όχι απλώς ασφαλείς, αλλά και υπερήφανοι, καθώς πέραν του ενδοδημοτικού έργου πυροφύλαξης, μικτά κλιμάκια υπηρεσιακών και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, ήδη κατά τον μήνα Ιούλιο, και πέραν του άρτιου παρεχόμενου έργου της πυροφύλαξης που προσφέρουν, προχώρησαν και σε σειρά άμεσων και αποτελεσματικών επεμβάσεων εντός και εκτός Δήμου:

Αναλυτικά:

3/7: Άμεση συνδρομή με βυτίο σε συμβάν επί της οδού Ολύμπου 3, Χαλάνδρι.

6/7: Κάλυψη τομέα (μεταμεσονύχτια στον Μπάκα) με βυτίο για τη μετάβαση του αρμόδιου κλιμακίου της Πυροσβεστικής σε φωτιά στον Γέρακα.

11/7: Άμεση συνδρομή με βυτίο στο συμβάν επί της οδού Αλαμάνας στο Χαλάνδρι (πλησίον μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας).

12/7: Δράση ποτίσματος δενδροφυτεμένων ζωνών Θεόκλητου από την Πολιτική Προστασία μαζί με μικρούς εθελοντές και τον «Βριλησσό».

17/7: Άμεση επέμβαση σε συμβάν φωτιάς σε κάδο ανακύκλωσης επί των οδών Π.Π. Γερμανού και Μ. Αλεξάνδρου στα Βριλήσσια. 

22/7: Άμεση συνδρομή σε συμβάν φωτιάς ξερών χόρτων στο Πολύδροσο Αμαρουσίου.

Συμμετοχή μικτής ομάδας υπηρεσιακών και εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων στην κοινή δράση ποτίσματος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και Δήμου Κηφισιάς, με παροχή και πλήρωμα βυτίου (10 τ.).

30/7: Άμεση συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο Πικέρμι.

1/8: Άμεση επέμβαση σε πυρκαγιά στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με δύο οχήματα στο συμβάν.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παρείχε, επίσης, τις υπηρεσίες της στην αποκατάσταση του οδοστρώματος και ό,τι άλλο απαιτήθηκε σε τροχαία ατυχήματα: στις 23/6 σε τροχαίο επί των οδών στην Π. Μπακογιάννη και Πλαταιών και στις 9/7 επί των οδών Λ. Πεντέλης και Ομήρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet