Δήμος Βριλησσίων: Δήλωση ορθών τ.μ. ακινήτων έως και 31 Μαρτίου
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Δήλωση ορθών τ.μ. ακινήτων έως και 31 Μαρτίου

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, τους πολίτες ότι μπορούν να απευθύνονται στις δημοτικές υπηρεσίες έως την 31η Μαρτίου 2020, προκειμένου να προβούν σε δήλωση, με βάση τη διάταξη του άρθρου 51 του ν. 4647/2019, για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών, χωρίς πρόστιμα και καμία απολύτως προσαύξηση για πιθανή μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Οποιεσδήποτε διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων αυτών θα υπολογίζονται και θα οφείλονται από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση περιλαμβάνει:

Α) κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τον Δήμο, δηλαδή τέλη καθαριότητας και φωτισμού, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και δημοτικό φόρο

Β) κάθε είδους ακίνητα, δηλαδή κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

Αν για κάποιο λόγο δεν δηλωθούν τα ορθά τετραγωνικά μέτρα, τότε στο μέλλον ο ιδιοκτήτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναδρομικές επιβαρύνσεις, πρόστιμα και προσαυξήσεις είτε σε περίπτωση πράξης μεταβίβασης ακινήτου είτε σε περίπτωση ελέγχων/διασταυρώσεων που θα διενεργηθούν από τον Δήμο για την εξακρίβωση τυχόν μη υποβολής δηλώσεων ή/και της ακρίβειας υποβληθεισών δηλώσεων.

Συνεπώς, οι πολίτες καλούνται από τον Δήμο να εκμεταλλευθούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ως καταληκτική προθεσμία την 31η Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιούνται οι τυχόν εκκρεμότητες ως προς τις επιφάνειες των ιδιοκτησιών τους με τον Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2050503 και 213 2050504.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet