Δήμος Βριλησσίων: Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων οφείλουν να τους κρατούν καθαρούς
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων οφείλουν να τους κρατούν καθαρούς

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με το νόμο «οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οφείλουν να επιλαμβάνονται για την καθαριότητα αυτών».

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει ήδη αποστείλει επιστολές σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για να φροντίσουν για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, μέχρι 31 Μαΐου. «Απαιτείται η θετική ανταπόκριση και άμεση συμμόρφωση των ιδιοκτητών που οι χώροι τους χρήζουν καθαρισμό ως ενέργεια ευθύνης και πρόληψης για την πόλη, το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο», σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες δίνονται οι κατάλληλες προτεραιότητες για εργασίες αποψιλώσεως στα πιο επικίνδυνα σημεία, που είναι τα δάση και οι εφαπτόμενες στα ρέματα εκτάσεις και εν συνεχεία σε οικόπεδα και αδόμητους χώρους εντός του αστικού ιστού, ενώ ανάλογα με την περίπτωση κινδύνου ο Δήμος προχωρά στην προβλεπόμενη χρέωση ιδιοκτητών που αφήνουν ακαθάριστους δικούς τους χώρους ευθύνης.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι από την πλευρά των υπηρεσιών του δήμου γίνονται κάθε χρόνο την τρέχουσα περίοδο οι απαιτούμενοι καθαρισμοί, με προτεραιότητα το Δάσος Θεοκλήτου, τα ρέματα Χαλανδρίου και Βριλησσού, τα περιμετρικά τμήματα των οδών που εφάπτονται των δασικών εκτάσεων, μέρος της περιοχής Κρασσά, τα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα αλσύλλια με δασικό χαρακτήρα του Δήμου, περιοχές της πρώην Ναυτικής Βάσης, τα αδόμητα οικόπεδα του Δήμου ξένης ιδιοκτησίας, τα πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση, τις λεκάνες των δένδρων, τα ρείθρα των οδών και άλλα. 

Ο Δήμος Βριλησσίων τονίζει ότι «προσβλέπει στη συνεργασία όλων και απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες και ιδιοκτήτες οικοπέδων και πάσης φύσεως αδόμητων χώρων τους να ανταποκρίνονται έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, καθώς αυτό αποτελεί πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον». «Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας. Συνεργαζόμαστε με την αρμόδια υπηρεσία. Κρατάμε τον Δήμο μας καθαρό και ασφαλή. Προφυλάσσουμε τη δική μας ζωή και των συμπολιτών μας», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet