Δενδροφύτευση στο πάρκο «Μαρία Κάλλας» στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Δενδροφύτευση στο πάρκο «Μαρία Κάλλας» στα Βριλήσσια

Ακόμη μία δράση δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All και την εταιρεία «Όλυμπος»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν 140 νέες φυτεύσεις στον χώρο του πάρκου «Μαρία Κάλλας» (πρώην Ναυτική Βάση). Συγκεκριμένα φυτεύθηκαν 120 δάφνες Απόλλωνος και 20 χαρουπιές. Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου άνοιξαν τους λάκκους και φρόντισαν για την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος, προκειμένου να συντηρηθούν και να αναπτυχθούν τα νέα δέντρα. Τις φυτεύσεις έκαναν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος».

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Ενισχύουμε τον πράσινο χαρακτήρα της πόλης με νέες δενδροφυτεύσεις στα πάρκα, στα σχολεία, στις πλατείες μας, όπου υπάρχουν ανάγκες. Στόχος μας η αναβάθμιση και η προστασία του αστικού και περιαστικού μας πρασίνου. Συνεχίζουμε με νέες δενδροφυτεύσεις, οι οποίες από το φθινόπωρο θα ενταθούν. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας. Στόχος μας μέσα από αυτή τη στρατηγική παρεμβάσεων για την ευρείας κλίμακας ενίσχυση του πράσινου στην πόλη μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Στη δράση συμμετείχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Μαρίνης και η αντιδήμαρχος Οικογενειακής Πολιτικής Λαμπρινή – Λίλη Τζίμα.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς στα Βριλήσσια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 440 νέες φυτεύσεις, ενώ ο μεγάλος όγκος των νέων φυτεύσεων θα ξεκινήσει από το προσεχές φθινόπωρο μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet