«Δράση για μια Άλλη Πόλη»: Και η ΚΕΔΕ στο… παιχνίδι με την πρώην Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια
Κοινωνία

«Δράση για μια Άλλη Πόλη»: Και η ΚΕΔΕ στο… παιχνίδι με την πρώην Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια

Εντείνονται οι πιέσεις εν όψει της ψηφοφορίας του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως υποστηρίζει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια Άλλη Πόλη», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσούτσια.

Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία του νέου νομοσχεδίου για το Περιβάλλον, όπου προβλέπεται και η χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, «εντείνονται, ένθεν και ένθεν, οι παρασκηνιακές διεργασίες» σημειώνει η Κίνηση, που έχει καταθέσει πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων υπέρ της καταψήφισης του νομοσχεδίου.

«Ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης, αφού επί μήνες παραπλανούσε και απαξίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο (σε σύμπλευση με τον πρόεδρό του), εμφανιζόμενος ότι αγωνιά για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων και την εύρεση λύσης, από τον Νοέμβριο -τουλάχιστον- ενεργεί για τη νομιμοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης και τη δημιουργία ΣΜΑ μέσα στο Πάρκο» υποστηρίζει η «Δράση» και προσθέτει:

«Ήδη, από τα γεγονότα τεκμαίρονται οι πιέσεις που ασκήθηκαν προς τον κυβερνητικό υπουργό και γ.γ. Περιβάλλοντος, ώστε να συμπεριληφθούν τα Βριλήσσια στο επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου, που “τακτοποιεί” τέτοιου είδους εκκρεμότητες δήμων. Και σήμερα, τελευταία ώρα, αφού βεβαίως ενεργοποιήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση και η άλλη πλευρά, αυτή των φιλοκυβερνητικών παραγόντων των Βριλησσίων (που ερίζουν για το ποιος πρωτοστατεί στις παρεμβάσεις), ο κ. Μανιατογιάννης επιχείρησε ένα ακόμη βήμα: Να εμπλέξει στο παιχνίδι και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ώστε να αντισταθμισθούν οι “πιέσεις” προς την κυβερνητική πλευρά και να μην αποσυρθεί στο παρά πέντε η αναφορά στα Βριλήσσια».

Σύμφωνα με την Κίνηση, τη Δευτέρα 4 Μαΐου συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ, με παρόντες τον δήμαρχο και ο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βριλησσίων, «για να πείσουν την ηγεσία της ΚΕΔΕ ότι το επίμαχο άρθρο πρέπει να παραμείνει ως έχει, να μην αποσυρθεί, επειδή κάποιοι άλλοι το ζητούν», υποστηρίζοντας ότι «τα Βριλήσσια δεν έχουν άλλη λύση», ούτε έχει διατυπωθεί κάποια άλλη σοβαρή πρόταση».

«Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πείστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ από τα λόγια του δημάρχου», συνεχίζει η ανακοίνωση της «Δράσης», συμπληρώνοντας: «Αλλά, είναι γνωστό, ο “κόσμος” είναι μικρός! Και στην αυτοδιοίκηση! Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η συζήτηση δεν ήταν φιλολογική. Ο κ. Μανιατογιάννης προσπάθησε να συμπεριληφθεί σε ανακοίνωση που θα εξέδιδε η ΚΕΔΕ ρητή αναφορά ότι το ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο δεν συναινεί σε αλλαγές του άρθρου 92 του νομοσχεδίου υπό τον τίτλο “Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων”! Και ο νοών νοείτω, κ. Χατζηδάκη!».

Και η ανακοίνωση της Κίνησης καταλήγει:

«Δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει το παιχνίδι. “Διασκεδάζουμε” πάντως με τον τρόπο που “λειτουργεί” το πολιτικό σύστημα! Με το πώς γίνονται οι επιλογές. Οι άριστες! Για σημαντικά έργα. Σε βάρος του περιβάλλοντος, στο οποίο οι πάντες ομνύουν! Υπόγεια και “προσωπικά”. Στο παρασκήνιο. Ερήμην των δημοτών. Εκτός κάθε θεσμικής διαδικασίας. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Εν μέσω πανδημίας. “Διασκεδάζουμε” με το πώς αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Απροκάλυπτα. Αυτονόητα. “Έτσι” γίνεται. Αυτός είναι καλός και αποτελεσματικός δήμαρχος! Σε μια δήθεν δημοκρατική χώρα. Με ένα δήθεν Δημοκρατικό Συμβούλιο. Με μια δήθεν δημοκρατική δημοτική διοίκηση, που δήθεν επιζητεί συναίνεση και συνεννοήσεις! Όλα δήθεν!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet