Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων

Με αμείωτο ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία συνεχίζεται το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής και οι Εβδομάδες Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία των Δήμων – μελών του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Η αντιδημαρχία Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ – 21 ΟΤΑ) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει το « Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής».

Εβδομάδα οδικής ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων/ αφίσα

Το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα διεξαχθεί στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων από 1η έως 5 Απριλίου 2019 και ονομάζεται «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων».

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάντο σωστά» για τους μαθητές της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Βιωματική Εκπαίδευση για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου με τη χρήση προσομοιωτή πρόσκρουσης και ανατροπής, υπό την επίβλεψη και παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής καθώς και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.
  • Ομιλίες στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από εκπρόσωπο της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Β΄ Τμήμα Βορειοανατολικής Αττικής και από κλιμάκιο του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ.

Η κυκλοφοριακή αγωγή ως δράση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας και είναι απαραίτητο να ξεκινά από την παιδική ηλικία, ώστε να γίνει το παιδί ανεξάρτητο και ικανό να διαχειριστεί την ασφαλή μετακίνησή του.

Για την εβδομάδα οδικής ασφάλειας στον Δήμο Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα, μεταξύ στελεχών του ΣΒΑΠ, της δημοτικής αρχής, διευθυντών των σχολείων και λοιπών εκπροσώπων συλλογικών φορέων.

Σε συνεργασία με τον ΙΟΑΣ και τον Δήμο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες παρουσιάσεις:

  • Τρίτη 2/4: 3ο Δημοτικό Βριλησσίων 08:30 για 2 προγράμματα
  • Τρίτη 2/4: 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων 10:00 για 2 προγράμματα
  • Τετάρτη 3/4: 1ο Δημοτικό Βριλησσίων στις 08:30 για 2 προγράμματα
  • Τετάρτη 3/4: 2ο Λύκειο Βριλησσίων στις 12:30 για 1 πρόγραμμα 
  • Παρασκευή 5/4: Βιωματική Εκπαίδευση στο πάρκο Βριλησσίων «Μίκης Θεοδωράκης».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet