Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων
Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων

Νέα εθελοντική αιμοδοσία προγραμματίζει για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ο Δήμος Βριλησσίων, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Ιατρεία, από τις 9:30 έως τις 17:00, με την αρωγή όλων των φορέων αιμοδοσίας της πόλης για να καλυφθούν, μεταξύ άλλων, οι μεγάλες ανάγκες σε φιάλες αίματος που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

«Διότι οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε έμπρακτα κάθε ανάγκη. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς σε δύσκολη θέση», σημειώνει ο ΟΚΠΑΔΒ.

Η αιμοδοσία θα γίνει σε συνεργασία με όλους τους φορείς αιμοδοσίας της πόλης, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Η Αλληλεγγύη», Ι.Ν. Αγίων 12 Αποστόλων, Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Άνω Βριλήσσια, Πολιτιστικός και Αθλητικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Μεταμόρφωσης Σωτήρος»

Ο Δήμος Βριλησσίων απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες  να συνδράμουν στην προσπάθεια και να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, κλείνοντας πρώτα ραντεβού στους τηλ. αριθμιούς 210 8045564 και 210 6135611, ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός. 

Λίγα λόγια για τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας από τον Οργανισμό

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας με έδρα την Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό να παρέχει στήριξη και βοήθεια στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, αλλά και να βελτιώσει τις συνθήκες περίθαλψης και της αντιμετώπισης της νόσου. Λόγω της αναβολής δεκάδων μεταγγίσεων θαλασσαιμικών ασθενών ελέω Covid-19, οι ανάγκες αίματος στον Σύλλογο έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς υπολογίζεται ότι χρειάζεται 60-70 φιάλες αίματος καθημερινά για να καλυφθούν οι ανάγκες του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet