Εικαστικό δρώμενο «I AM NOT A DOLL» («ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΚΛΑ») για την ισότητα των δύο φύλων στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Εικαστικό δρώμενο «I AM NOT A DOLL» («ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΚΛΑ») για την ισότητα των δύο φύλων στα Βριλήσσια

Ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσαν το εικαστικό δρώμενο για την ισότητα των δύο φύλων «I AM NOT A DOLL» («ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΚΛΑ») της κ. Παρασκευά Ιωάννας

«Είμαι άνθρωπος, έχω ψυχή, έχω δικαιώματα» υπογραμμίζει η ίδια η δημιουργός, η οποία εξηγεί ότι οι έξι συγκλονιστικές φιγούρες μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τα παιδιά αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους ενήλικες που γνωρίζουν. Τα γλυπτά αυτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Στην εκδήλωση υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ενώ οι μικροί μας συμπολίτες ζωγράφισαν μηνύματα για έναν κόσμο χωρίς βία. Ο Δήμος ευχαριστεί το μέλος της Επιτροπής Ισότητας Τάνια Βασδάρη, καθώς τους μαθητές και τις μαθήτριές της για τις ζωγραφιές. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης, η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Χριστίνα Μαλακού, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα, ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Ιωάννα Κυρίτση, η δημοτική σύμβουλος Μάρα Φωτεινή, o επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πνοή Γιάννης Πισιμίσης, η δημοτική σύμβουλος της Δράσης Για Μια Άλλη Πόλη και πρόεδρος του Cine-Δράση Μαρίνα Παπαχριστοδούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet