Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων ενημερώθηκαν για την αντισεισμική προστασία
Κοινωνία

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων ενημερώθηκαν για την αντισεισμική προστασία

Η αντιδημαρχία Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας», την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο ΤΥΠΕΤ, ξεκινώντας με τους μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων.

Στόχος της δράσης είναι η σωστή ενημέρωση και η απόκτηση γνώσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού.

Η ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με τις απαραίτητες προετοιμασίες και ενέργειες συμβάλλουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων και στην απόκτηση της σωστής αντισεισμικής συμπεριφοράς, ώστε να μην επικρατήσει σύγχυση και πανικός σε περίπτωση σεισμού. Ο σκοπός επετεύχθη, οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους για να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες-οδηγίες για την προστασία τους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Ιωάννα Δέδε, γεωλόγος στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης ΟΑΣΠ, ο Φώτης Καραγιάννης, πολιτικός μηχανικός στο Τμήμα Επικοινωνίας ΟΑΣΠ και η Έλσα Βεντούρα, γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ΟΑΣΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet