Ενεργοποιήθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων
Κοινωνία

Ενεργοποιήθηκε ο μετεωρολογικός σταθμός των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού συλλογής, ανάλυσης και μετάδοσης καιρικών δεδομένων, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων. Ο μετεωρολογικός σταθμός έχει συνδεθεί με το Αστεροσκοπείο Πεντέλης και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των Βριλησσίων, η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού δημιουργεί σημαντικά παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά. Οι μαθητές θα μπορούν να συλλέγουν και να επεξεργάζονται δεδομένα όπως θερμοκρασία, υγρασία, ταχύτητα του ανέμου, επίπεδο βροχοπτώσεων κ.λπ. σε συνεργασία με τους καθηγητές της Φυσικής.

Το κόστος αγοράς του μετεωρολογικού σταθμού, με βάση τις προδιαγραφές του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανήλθε στα 1.500 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε αποκλειστικά από δωρεές. Το κόστος της εγκατάστασης καλύφθηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο αναλαμβάνει και τη συντήρησή του. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι το κύριο ερευνητικό κέντρο μελέτης και πρόγνωσης του καιρού στην Ελλάδα και μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών σε όλη την επικράτεια έχει τη δυνατότητα έγκυρων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet