Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Βριλησσίων
Κοινωνία

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, στo πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, άνοιξε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση από το ΚΑΠΗ – ΟΚΠΑΔΒ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Στην τελετή απαγγέλθηκαν ποιήματα από τα μέλη της Λέσχης Φιλίας Ηλικιωμένων – ΚΑΠΗ, (κ. Χρ. Χρόνη, κ. Στ. Μυλωνά, κ. Αν. Γρατσία, κ. Κ. Καζάκου, Μ. Ξενάκη, Λ. Σίμου), αναγνώστηκαν ιστορικά αποσπάσματα του πολέμου 1940-1941 από τον υποστράτηγο Ν. Πρα, αλλά και ακούστηκαν επετειακά τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ υπό τη διεύθυνση του νέου μαέστρου Γ. Σιτώτη.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της επετείου αυτής σημειώνοντας ότι: «Το ΟΧΙ είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων απέναντι στον πανίσχυρο στρατιωτικά επίδοξο κατακτητή της χώρας μας. Συμβολίζει την πάλη του δικαίου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι η απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού».

Η πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Β. Αρσένη, στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι «η ιστορία των Ελλήνων είναι βαμμένη με αίμα και αγώνες για την κατάκτηση της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, προκειμένου να έχουμε οι νεώτερες γενιές το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι, με εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια και να διεκδικούμε ως έθνος έναν αναβαθμισμένο ρόλο σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει». Ενώ τόνισε ότι «η διατήρηση της εθνικής μνήμης για μικρούς σε μέγεθος λαούς σαν το δικό μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα».

Στη συνέχεια αποδόθηκε φόρος τιμής στην Ελένη Γκελντή, τη γυναίκα – σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών πριν λίγες μέρες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Χαντζάρα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, Ιωάννα Κυρίτση, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαμπρινή Σίμου και Μιχάλης Ανδριόπουλος, τα μέλη Δ.Σ ΟΚΠΑ Ν. Κωστούλας, Μ. Σπανάκος, Σ. Μαντινίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Τσιλιγκάκης, η τέως πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ, Ζ. Κουβαρά, και ο επικεφαλής της παράταξης Πρόοδος στα Βριλήσσια, Κ. Παπασπηλίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ ΟΚΠΑΔΒ και το προσωπικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet