Επίσκεψη «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βριλησσίων στα Λύκεια της πόλης
Κοινωνία

Επίσκεψη «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βριλησσίων στα Λύκεια της πόλης

Τα 1ο και το 2ο Λύκεια Βριλησσίων επισκέφτηκε τη Δευτέρα 11/5 το πρωί, ημέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βριλησσίων με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Βήττο.

Όπως διαπιστώθηκε, έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων από τον Δήμο, ωστόσο, όπως σημειώνει η παράταξη «εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και του βοηθητικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του μέτρου της επανάληψης των απολυμάνσεων όσες φορές κριθεί αναγκαίο».

Στη συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ της αντιπροσωπείας και των διευθυντών των σχολείων προέκυψε ότι «παρά το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όσον αφορά στην τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια του μαθήματος, την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού των μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, αλλά και την ύπαρξη αντισηπτικών σε κάθε τάξη, ανακύπτουν σοβαρά σοβαρά θέματα με την καθαριότητα».

Όπως ενημερώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ένα σχολείο ειπώθηκε ότι «ευτυχώς οι καθαρίστριες εργάζονται πρωινή βάρδια», ενώ στο άλλο σχολείο οι καθαρίστριες έχουν μεταφερθεί προσωρινά από την απογευματινή βάρδια στην πρωινή προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

«Αναφερόμαστε σε εργαζόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι δουλεύουν με βάση τις αίθουσες και όχι με βάση το ωράριό τους» σημειώνει η παράταξη ενώ προσθέτει ότι «στη συζήτηση που ακολούθησε με τις υπηρεσίες καθαριότητας των σχολείων ανέκυψαν θέματα που θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και τις οικογένειές τους, όπως αυτό της απουσίας στολής μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισέρχονται μέσα στο σπίτι τους με τα ίδια ρούχα με τα οποία εργάζονται».

Ο κ. Βήττος επανέλαβε πάγια αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα οποία «σήμερα, λόγω συνθηκών, αναδεικνύονται επίκαιρα όσο ποτέ, δεδομένου του γεγονότος ότι σε λίγους μήνες, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενδεχομένως να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα κορωνοϊού», ενώ η παράταξη υπενθυμίζει ότι από τις 28 Φεβρουαρίου έχει απαιτήσει, με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, «να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα συνεχίσει να το κάνει με πιο δυναμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα».

Και η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταλήγει:

«Είναι ανάγκη να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, έτσι ώστε το ωράριό τους να είναι πλήρες και να βρίσκονται στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, καθώς επίσης και να τους παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet